Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una coral literària clourà l'exposició 'Tacar un paisatge' a la Capella de Sant Roc de Valls

L'acció de cloenda, que tindrà lloc el dissabte 29 de juliol, a les 12h, consistirà en una lectura de fragments literaris mentre la pintura blanca anirà fent desaparèixer l'obra d'Helena Basagañas

L'obra exposada per Helena Basagañas a la Capella de Sant Roc desapareixerà dissabte mentre es llegeixen fragments literaris L'obra exposada per Helena Basagañas a la Capella de Sant Roc desapareixerà dissabte mentre es llegeixen fragments literaris CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dilluns, 24 Juliol 2017 19:41

El Museu de Valls posarà el punt i final a l'actual exposició de la Capella de Sant Roc, el proper dissabte 29 de juliol, a les 12h, amb una acció literària a la sala expositiva. Mentre la pintura blanca anirà fent desaparèixer l'obra d'Helena Basagañas de les parets de l'absis per deixar pas a noves creacions contemporànies, diferents persones llegiran, una a una, diferents fragments al mig de l'espai de l'absis; fragments seleccionats per l'artista. El públic podrà contemplar l'acció plàstica i literària des dels bancs que, amb motiu de l'exposició, s'han habilitat a la sala.

Els fragments literaris reflexionaran sobre aspectes com l'art, la creació, el temps, l'ego, el pes, la catàstrofe, la pintura, el gest, el dibuix, el paisatge, l'entranya, la cova, el present, l'origen, l'enigma o la vida; temes molt relacionats amb la creació artística de l'autora. Un cop acabades les paraules, la sala tancarà portes fins la inauguració de la propera creació del cicle 'Pintura mural'.

L'obra 'Tacar un paisatge"'i el cicle 'Pintura mural'

En l'obra 'Tacar un paisatge' Helena Basagañas trasllada la intensitat pictòrica de la natura a l'absis de la Capella amb un traç contundent i monumental, capaç de regirar codis i narratives. L'actual cicle d'exposicions a la Capella de Sant Roc es titula 'Pintura mural' i basa la seva actuació en l'espai de l'absis de la sala. L'espai semicircular del recinte recupera en aquest cicle d'art contemporani la seva arquitectura narrativa, a través de les intervencions pictòriques que els artistes executen en directe al mur poligonal.

El projecte incideix a l'escenari absidal de la sala per tal de treballar la pintura, el dibuix i el text en noves inscripcions i missatges de caràcter crític. L'absis és una estructura arquitectònica de gran valor icònic, un espai diferencial que en la tradició litúrgica acull elements decoratius en diversos llenguatges i gèneres: retrat, paisatge, text, icones, ornamentació geomètrica, elements simbòlics o escenes historiades. Els treballs descodifiquen missatges, alteren narratives, juguen amb les lectures visuals o plantegen la seva desobediència.

Horari d'obertura de l'exposició

L'obra es pot visitar en l'horari habitual: de dimarts a divendres de 19h a 20.30h, dissabtes de 12h a 14h i de 19h a 20.30h i diumenges de 12h a 14h. L'accés és gratuït.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: