Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El centre d’art de Tarragona obrirà aquest desembre

El Port de Tarragona ha reformat el Tinglado 2 i ja l’ha cedit a l’Ajuntament, que el convertirà en la seu permanent del nou centre d’art

Darrera expsició del projecte 'Talent latent', al Tinglado 2 de Tarragona Darrera expsició del projecte 'Talent latent', al Tinglado 2 de Tarragona EL PUNT AVUI
Art Carina Filella / El Punt Avui
Diumenge, 17 Setembre 2017 07:43

El nou centre d’art contemporani de Tarragona, que substitueix el ja desaparegut El Teler de Llum, obrirà portes al Tinglado 2 del moll de Costa al desembre, segons ha confirmat el regidor de Cultura, Josep Maria Prats. De moment, la que serà la seva cap tècnica, Mariona Llort, està elaborant el projecte que ha de marcar les grans línies d’actuació del nou equipament. Una de les novetats és que el consistori crearà una “comissió d’experts” externs que assessorarà i donarà suport al nou projecte.

L’exposició inaugural serà una de les produïdes per la Generalitat que actualment estan de gira pels centres d’art inclosos en la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya, de la qual en formen part La Panera de Lleida i el Bòlit de Girona. De fet, el mateix centre de Tarragona s’incorporarà a la xarxa i anualment compartirà exposicions amb aquests altres dos equipaments catalans. Fins a l’actualitat Tarragona és l’única capital de demarcació que no disposa d’un centre d’art contemporani descentralitzat, dins aquesta xarxa desplegada pel país.

La previsió dels responsables del centre d’art tarragoní és muntar quatre grans exposicions a l’any, de les quals dues seran les que provindran de la xarxa i les altres dues, de creació pròpia. D’aquestes dues darreres, una de les propostes es dedicarà a donar valor a la trajectòria d’algun artista consolidat, preferiblement del territori, i la segona exposició sorgirà de la convocatòria d’un concurs obert a l’àmbit internacional.

‘Talent Latent’

A més, cada dos anys, al Tinglado 2 s’hi muntarà l’exposició 'Talent Latent', una mostra inclosa en el festival internacional de fotografia Scan que mostra l’obra de deu autors emergents de la creació fotogràfica contemporània.

El nou centre tindrà la seu permanent al Tinglado 2, un equipament amb una llarga trajectòria en el camp de la creació contemporània. El Port de Tarragona, titular de l’espai, ja hi ha dut a terme obres de reforma i adequació, i el local es troba ja en mans municipals, a punt per desplegar-hi el nou projecte. Un projecte que arriba després de diversos intents fallits de la ciutat per disposar d’un centre d’art públic. El darrer, El Teler de Llum, amb Jordi Abelló al capdavant i sense cap seu permanent.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: