Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El festival Terrània es reivindica en la quinzena edició

Montblanc obre avui les portes del seu Certamen Internacional de Ceràmica, que arriba ple de novetats

A Terrània es fa una aposta per l'art de la ceràmica d'autor A Terrània es fa una aposta per l'art de la ceràmica d'autor MONTBLANC MEDIEVAL
Art Maria J. Ramos/El Punt Avui
Divendres, 29 Setembre 2017 08:43

Pioner a l’hora de donar a conèixer la ceràmica artística i decorativa que es produïa a casa nostra i arreu d’Europa, el 2003 naixia Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc. La qualitat de l’obra que s’hi presentava va enganxar un nombrós públic que s’hi ha mantingut fidel. Avui, la mostra enceta la quinzena edició amb el mateix llistó pel que fa a l’excel·lència de les peces, però també amb moltes novetats per celebrar els quinze anys. Així, l’espai central es manté a l’antiga església i el claustre de Sant Francesc, que acull 34 ceramistes: 15 de Catalunya, 6 de França, 5 d’Espanya, 1 de Bèlgica i 7 del Regne Unit, que és el país convidat. Els ceramistes anglesos i del País de Gal·les protagonitzaran la mostra de la sala d’exposicions i també la Terrània’s Birthday Party, una de les activitats centrals del festival en què avui i demà es reproduirà una festa d’aniversari amb estovalles, tovallons, gots, coberts, plats, pastissos..., tot creat pels ceramistes.

Tanmateix, l’espectacle central serà dissabte a la nit, quan, després dels castells, es podrà assistir a una performance amb forns de fantasia i foc a càrrec de la companyia Fanglina amb els ceramistes Sergi Pahissa i Emilia Musial i la col·laboració de l’escultor Quim Rifà i del mim Maciej Królikowski. Tampoc faltaran els tallers per a nens i adults, com el de torn amb Tastets de Fang, o les demostracions amb la novetat del Joc de Barrets, en què tots els ceramistes improvisaran l’elaboració de peces que passaran de mans a mans. Iniciarà el recorregut Paula Suco. Quant a les exposicions, la mostra central està dedicada, un any després de la seva mort, a la reconeguda ceramista barcelonina Teresa Gironès, i 15x9 repassa la trajectòria del festival a través de nou ceramistes de la Conca de Barberà. També es podrà visitar Nyam del Taller Bugambilia, ceràmiques de Teresa-Marta Batalla, i els aparadors dels comerços mostraran peces dels alumnes de l’Escola d’Art de Valls.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: