Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Residència artística i paisatgística d'Emanuela Ascari a Alcover

Els treballs artístics d'Emanuela Ascari, més que no pas projectes, són processos que neixen tot explorant paisatges

El treball de l'artista és el resultat i l'expressió de la cultura d'un període determinat, de la relació entre l'home i el medi ambient i de l'economia d'un territori El treball de l'artista és el resultat i l'expressió de la cultura d'un període determinat, de la relació entre l'home i el medi ambient i de l'economia d'un territori CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dimarts, 10 Octubre 2017 06:00

El Convent de les Arts acollirà la presentació pública del procés de treball de la italiana Emanuela Ascari que està realitzant a Alcover en el marc de la realització de la residència artística en la primera experiència internacional d'aquestes característiques. La creació, sota el nom de 'A not planned project' (Un projecte no previst), tindrà lloc al mateix Convent de les Arts a el dimecres 11 d'octubre a les 19.30h.

Els treballs artístics d'Emanuela Ascari, més que no pas projectes, són processos que neixen tot explorant paisatges. Paisatges que són el resultat i l'expressió de la cultura d'un període determinat, de la relació entre l'home i el medi ambient i de l'economia que dóna suport a un territori. Les seves exploracions són processos de coneixença en els que recull materials i impressions amb els quals recompon els paisatges explorats per mitjà de raonaments que prenen forma en el moment en què els exposa al públic.

L'artista ha iniciat el treball seguint les antigues sèquies d'aigua per regar els camps i, gràcies a Marc Caparó Roca, que ja fa uns quants anys les ha estudiat i n'ha fet una geolocalització, ha intentat comprendre'n el funcionament i el sistema d'ús, basat en el temps. Seguir el laberint traçat per les sèquies, amb les basses de recollida, ha estat una manera per explorar, caminant pel territori d'Alcover, per observar i pensar. Explorar ha portat a Ascari, a poc a poc, fora del poble, més enllà de la via i encara més lluny de l'autovia, fins als camps d'olivers i avellaners, tot permetent-li d'observar el treball de la terra i de l'agricultura, tema aquest del que s'estic ocupant en els darrers anys. ¿Quines polítiques i pràctiques agrícoles s'apliquen en aquest territori? ¿Quina és la sensibilitat en vers una matèria viva com la terra? són algunes de les qüestions que se'n desprenen.

En l'acte d'aquest dimecres, Emanuela Ascari ens explicarà aquesta seva experiència junt amb les seves reflexions, per mitjà d'imatges i muntant alguns materials que ha trobat i recollit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: