Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Robots al pessebre de sorra de la Pineda

La 18a edició del pessebre de sorra es podrà visitar fins al 9 de gener al Pinar del Perruquet que aquest any inclou activitats infantils

Els escultors estan ultimant els darrers detalls del pessebre de sorra "robòtic" de la Pineda Els escultors estan ultimant els darrers detalls del pessebre de sorra "robòtic" de la Pineda BLANCA JARA
Art Blanca Jara
Dimarts, 05 Desembre 2017 12:54

La Pineda està preparant el seu tradicional pessebre de sorra, que ja es troba en la fase final de construcció i es podrà visitar fins al proper 9 de gener a la zona de les fonts del Pinar de Perruquet. El pessebre de sorra arriba a la seva 18a edició convertit en una tradició del municipi, amb una temàtica que enguany gira al voltant dels robots i la tecnologia. La construcció va començar el passat diumenge 3 de desembre i s'espera que estigui a punt el dia 8, quan els artistes hagin enllestit les escultures.

Per primera vegada, aquesta edició incorpora un seguit d'activitats infantils i familiars, com tallers de creació de joguines i arbres de nadal o la cantada de nadales per part de la Coral de Jubilats de la Pineda. Aquestes activitats es faran al mateix emplaçament del pessebre, la zona de les fonts del Pinar de Perruquet per tercer any consecutiu, ja que és un lloc considerat més accessible i controlat que la platja, on es feia abans.

Aquest any, els protagonistes de les escultures són els robots i la tecnologia. La coordinadora del pessebre de sorra, Núria Vallverdú, assegura que el seu objectiu és "fer un pessebre totalment diferent què, tot i ser un pessebre, costi saber quin és cada personatge perquè els visitants pensin". En aquesta edició hi participen vuit escultors vinguts d'arreu d'Europa, alguns dels quals havien participat en edicions anteriors, els artistes catalans que en formen part són Núria Vallverdú i Mario Hernández, de Barcelona. Segons Vallverdú, es tracta d'un projecte "transversal i transgressor, amb un punt de reflexió".

El conjunt escultòric té una dimensió d'uns 200m2 i està format per 280m3 de sorra, amb un pes de més de 400 tones. La sorra de platja que s'utilitza és específica i està tractada per evitar la contaminació que pugui fer malbé la construcció de les escultures, que es treballen compactant la sorra amb aigua i motlles, i eines de tall per treure el material. A més a més, un cop enllestit el projecte aquesta sorra no requereix manteniment.

El projecte va començar amb l'objectiu de promocionar la platja de la Pineda durant l'època nadalenca en què l'afluència de visitants és molt baixa. Un projecte petit que 18 edicions després ha anat creixent i s'ha consolidat, convertint-se en un projecte "tradicional, icònic i indispensable" segons Pere Segura, president del Patronat de Turisme de Vila-seca i regidor de cultura.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: