Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

CCOO afirma que el procés de Catalunya “no ha afectat a llocs de treball”

El sindicat, però, no descarta que la fuga d’empreses “pugui tenir afectacions a mig-llarg termini”

L'assemblea de CCOO ha tingut lloc aquest mati als Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona L'assemblea de CCOO ha tingut lloc aquest mati als Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona MARINA MARTÍNEZ
Catalunya Marina Martínez
Divendres, 10 Novembre 2017 12:51

CCOO de Catalunya ha organitzat a Tarragona una nova assemblea de delegats per explicar la posició del sindicat davant la situació política, social i laboral catalana. La secretària d’Organització i Comunicació i portaveu de CCOO de Catalunya, Montse Ros, ha afirmat que, a dia d’avui, la situació que s’està vivint a Catalunya “no ha derivat en pèrdua d’ocupació però sí que ens preocupa els indicadors econòmics”. Ros ha fet un repàs dels últims anys destacant que, amb mesures com la Llei Mordaza o la LOMCE, aprovades quan el PP tenia majoria absoluta “ja va derivar en pèrdues com els drets laborals”.

A més, la portaveu de CCOO de Catalunya, també ha fet referència a les més de 2.000 empreses que en aquests últims mesos han marxat de Catalunya: “Tant el govern català com l’espanyol no han actuat bé. Des d’Espanya aprovant el real decret per facilitar la fuga d’empreses i des de Catalunya afirmant que no suposaria cap conseqüència”. Davant d’aquesta situació, Ros ja ha avançat que “la marxa d’empreses pot tenir efectes tributaris, efectes de serveis associats i de desplaçament d’ocupació i, tot plegat, s’haurà de veure com evoluciona a mig-llarg termini”. Reconeix que és un situació d’incertesa que pot derivar en més problemes per obtenir les pujades salarials que el sindicat porta temps treballant i “tenim por que es derivi en efectes reals sobre l’ocupació i la negociació”.

Finalment, des del sindicat, s’ha destacat que no es posicionaran per cap partit polític però com a possible solució “nosaltres ja vam posar sobre la taula una doble negociació de la Constitució espanyola i per negociar un referèndum acordat i esperem que en algun moment la proposta tingui el protagonisme que es mereix”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: