Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les entitats criden a omplir Brussel·les el 7 de desembre

Els partits sobiranistes demanen que no s’assumeixi com a “normal” la repressió i demanen una resposta massiva el 21-D

El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, subecta una pancarta al costat de la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, en la manifestació d'ahir a Barcelona El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, subecta una pancarta al costat de la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, en la manifestació d'ahir a Barcelona ANDREU PUIG
Catalunya El Punt Avui
Diumenge, 12 Novembre 2017 10:54

Ja hi ha data per a la gran manifestació de Brussel·les: el dijous 7 de desembre. Ho va anunciar el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Agustí Alcoberro, a les acaballes de l’acte final de la manifestació d’ahir en suport dels presos polítics i va arrencar una de les grans ovacions de la nit. Bona part de l’independentisme i dels no-independentistes contraris a la repressió de l’Estat ja fa dies que fan càlculs sobre les combinacions logístiques que hauran de fer per dur les seves reivindicacions a la capital d’Europa i l’anunci d’Alcoberro ha desencallat les agendes.

El moviment independentista no afluixa i no sembla que estigui cansat de manifestacions, tal com demostra l’assistència a la marxa d’ahir. I més que en vindran. “Mentre hi hagi un sol pres mantindrem la mobilització i els donarem escalf”, va advertir Alcoberro.

També les forces polítiques sobiranistes van fer una crida a la mobilització i van demanar, a més, anar un pas més enllà: convertir-la en vots durant la jornada electoral del 21 de Desembre. “Avui [ahir per al lector] sortim als carrers la majoria social d’aquest país per reclamar la llibertat, per reclamar el retorn de la dignitat a les nostres institucions i pel retorn del nostre autogovern –va dir el diputat d’ERC Roger Torrent– i el 21-D ho farem a les urnes”.

En el mateix sentit es va expressar el fins fa poc secretari general de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachín, que va demanar “arrasar els del 155, la gent que empresona, els qui ordenen colpejar la població i els qui es posen de perfil”. Fachín va subratllar un missatge que aquests dies han repetit, de forma incansable, entitats i partits: el de no resignar-se. “El que passa a Catalunya no és normal i no es pot acceptar com a normal”, va remarcar l’exlíder de Podem.

Tampoc accepta aquesta “normalitat”, 21-D inclòs, el secretari de la Mesa del Parlament i dirigent d’EUiA Joan Josep Nuet, que dijous va ser deixat en llibertat sense fiança. “Les eleccions del 21 de desembre “no seran normals” fins que els consellers empresonats “siguin al carrer” i fins que el govern espanyol no retiri el 155, va advertir Nuet, que va cridar a “sortir al carrer fins que els tinguem a casa”.

I si Fachín i Nuet advertien contra el relat de la normalitat que es difon des del govern espanyol, el senador del PDeCAT Josep Lluís Cleries s’encarregava de destacar el mòbil ideològic en l’empresonament dels deu reclusos catalans que hi ha en centres penitenciaris espanyols. “Alguns ens diuen que no són presos polítics, però veiem que estan als centres penitenciaris per les seves idees i per defensar Catalunya”, va manifestar el senador. “Ja n’hi ha prou d’això”, va afegir.

La diputada de la CUP Gabriela Serra va canalitzar la seva indignació contra els fitxatges del PSC, amb noms a les llistes de la “vergonya” com l’exsecretari general d’UDC Ramon Espadaler, el vicepresident de Societat Civil Catalana Àlex Ramos i l’exfiscal Carlos Jiménez Villarejo. Per Serra, aquesta candidatura representa una “gran traïció per a moltes persones que algun dia van votar socialdemocràcia”

A l’altra banda de l’espectre polític, el Partit Popular, collava l’independentisme amb noves acusacions d’adoctrinament, aquest cop, contra la televisió pública catalana. En declaracions des de Gimenells, al Segrià, on el PP ha obtingut una segona alcaldia a Catalunya després que l’alcalde s’hagi passat del PSC a aquest partit, el líder dels populars catalans, Xavier Garcia Albiol, va acusar TV3 de ser “un instrument d’agitació de l’independentisme”. El PP va demanar a la Junta Electoral que TV3 no retransmetés la manifestació d’ahir en considerar que això anava contra la neutralitat informativa en període electoral.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: