Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC qualifica de “repugnant” que es vinculi independentisme i odi a Espanya i proclama la seva “estima pels espanyols”

Rovira demana el vot el 21-D per “rehabilitar Junqueras” fent “justícia de veritat”

La número dos d'ERC, Marta Rovira, entrant amb Carles Mundó i Antoni Castellà a l'acte d'ERC al Teatre Tarragona La número dos d'ERC, Marta Rovira, entrant amb Carles Mundó i Antoni Castellà a l'acte d'ERC al Teatre Tarragona ACN
Catalunya ACN
Dijous, 14 Desembre 2017 07:49


Esquerra Republicana rebutja de ple que des de l’Estat i alguns partits constitucionalistes es vinculi independentisme i “odi” a Espanya. Aprofitant la seva participació al míting de Tarragona, celebrat ahir al Teatre Tarragona, el que fos conseller de Justícia i candidat d’ERC a la llista per Barcelona, Carles Mundó, va assegurar que dir “que els independentistes odien Espanya és l’expressió més repugnant que es pot sentir”. “No només no tenim odi a Espanya, sinó que estimem els ciutadans espanyols. Els independentistes som demòcrates, no antiespanyols. Només volem que a tothom li vagi bé, a nosaltres i a ells també. S’inventen l’odi a Espanya per justificar-se ells. Nosaltres volem ser els millors veïns de l’Estat espanyol”, va sentenciar Mundó arrencant els aplaudiments dels prop de 700 assistents a l’acte.

Mundó, que va estar el més enèrgic del míting, va carregar contra tots aquells que acusen els independentistes “de divisió, d’adoctrinament o d’inestabilitat”. I és que, segons ell, mentre “menteixen així”, eviten “parlar de la corrupció del PP, partit més podrit d’Europa, d’un PSOE que presumptament ha robat molts milions dels EREs, dels 66.000 milions d’euros que s’han buidat de la caixa de la Seguretat Social, o de que han perdonat 42.000 milions del rescat bancari”.

El republicà va remarcar de nou que la d’ERC és l’única candidatura “capaç d’evitar que guanyi Cs”, i per això va apel·lar al “vot útil” dels independentistes i de tots aquells que “s’estimen les institucions”. I és que, segons Mundó, cap d’ells “se sentirà feliç si veu que Cs ha guanyat les eleccions a Catalunya, i cap acceptarà de bon grat ni viurà amb felicitat que guanyi Cs i no ERC”.

En aquest mateix sentit es va expressar la número dos de la candidatura d’ERC per Barcelona, Marta Rovira, que va insistir que cal “un mandat i un suport molt potent” per seguir amb el projecte independentista “i posar-lo a velocitat de creuer”. La republicana, a més, va criticar que el líder del partit, Oriol Junqueras, segueixi empresonat tot i presidir una formació “sense cap cas de corrupció en 86 anys d’història”, mentre “qui ha demanat que estigui a la presó és “el partit més corrupte d’Europa”.

“I nosaltres ens preguntem com pot ser que hi hagi els delegats de Rajoy ballant damunt l’escenari? Com pot ser que condecorin aquell ‘a por ellos’ quan pels carrers corre amb impunitat l’ultradereta feixista?”, va dir, tot afegint que “el 21-D s’ha de fer justícia de veritat” per tal que amb el vot a ERC “es rehabiliti Junqueras”.

“L’amenaça” de Cs i “l’apropiació indeguda” del PSC

A l’acte també va intervenir el número 15 de la llista per Barcelona i líder de Demòcrates, Antoni Castellà, que va carregar contra la candidata de Cs, Inés Arrimadas. Castellà va recordar que Arrimadas diu sovint que el nacionalisme i el populisme són l’amenaça més gran que té Europa ara per l’atac que suposen als seus valors fonamentals. En aquest sentit va etzibar que “realment, censurar la llibertat d’expressió va contra drets fonamentals de la UE, perseguir alcaldes i polítics per la seves idees va contra els fonaments de la UE, pegar a la gent que només vol expressar la seva opinió també, tenir presos polítics, atacar el model d’escola catalana i de cohesió social també hi va en contra”. “Sí, l’Espanya que ells defensen, el nacionalisme i populisme que defensen és l’amenaça més gran a la UE des de la segona guerra mundial. Ho és!”, va cridar rebent els aplaudiments dels assistents.

Per últim, el també candidat Ernest Maragall, va aprofitar la seva intervenció per reivindicar el “socialisme de veritat” i atacar el que va ser el seu partit, el PSC. Segons ell, el partit que lidera Miquel Iceta “s’ha apropiat d’unes sigles, ha fet una apropiació indeguda i s’ha apropiat d’una història i unes idees, i les malmeten”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: