Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Puigdemont crida a tirar endavant la investidura per evitar que l'Estat protagonitzi un "frau democràtic"

El president destituït i candidat de JxCat afirma que els debats sobre procediments i reglaments no poden subvertir l'encàrrec de les urnes del 21-D

El candidat de JxCat a presidir la Generalitat, Carles Puigdemont, intervé al Consell Nacional del PDeCAT amb una intervenció en directe des de Brussel·les El candidat de JxCat a presidir la Generalitat, Carles Puigdemont, intervé al Consell Nacional del PDeCAT amb una intervenció en directe des de Brussel·les BERNAT VILARÓ/ ACN
Catalunya ACN
Dissabte, 13 Gener 2018 17:31

El candidat de JxCat a presidir la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una crida a tirar endavant la investidura per evitar que l'Estat protagonitzi un "frau democràtic", en intentar impedir-la. Al Consell Nacional del PDeCAT, en una connexió en directe des de Brussel·les, el president destituït ha advertit aquest dissabte al matí de "l'amenaça" que el govern espanyol dugui a terme una "confrontació" i una "fractura sistemàtica" per evitar la seva investidura. A més, Puigdemont ha asseverat que els debats sobre procediments i reglaments no poden subvertir l'encàrrec "democràtic" dels ciutadans a les urnes el 21-D. El líder de JxCat també ha sentenciat que el ple de constitució del Parlament i la sessió d'investidura són un "paquet" i una "unitat".

"És feina nostra complir el més fidelment possible" amb el resultat de les eleccions, ha constatat Puigdemont, que també ha alertat de "l'amenaça" que no es pugui fer valdre la majoria independentista. En aquest sentit, el candidat de JxCat ha insistit que cal complir amb el mandat de les urnes i restituir el que s'ha suspès de manera "injusta, abusiva i il·legal", en referència a la destitució del Govern amb l'aplicació de l'article 155. "Ens toca, com a electes, protegir els drets dels ciutadans, i que l'arbre no ens tapi el bosc", ha apuntat Puigdemont per demanar que es garanteixi l'aplicació del resultat del 21-D.

Finalment, el cap de l'executiu destituït ha agraït la "generositat" i "complicitat" del PDeCAT amb JxCat, i ha conclòs la seva intervenció amb un desig: "Espero que ens puguem veure molt aviat".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: