Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Junqueras marca com a prioritat recuperar les institucions

El vicepresident destituït adverteix en un article d'opinió al diari 'Ara' que la convocatòria d'unes noves eleccions "és un escenari que perpetua el 155"

Oriol Junqueras, dirigint-se cap a l'Audiencia Nacional Oriol Junqueras, dirigint-se cap a l'Audiencia Nacional ARXIU
Catalunya ACN
Diumenge, 14 Gener 2018 00:43

Oriol Junqueras insta a no bloquejar el Parlament per tal de poder recuperar així les. Ho ha demanat en un article d'opinió que publica el diari 'Ara', on adverteix que "no implementar el resultat del 21-D és renunciar a revertir el 155 i una temerària fugida endavant". De fet, assegura que la convocatòria d'unes noves eleccions "és un escenari que perpetua el 155". "Necessitem posar fil a l'agulla", ha requerit. "I el primer pas necessàriament és constituir Parlament i mesa, pas imprescindible per no malbaratar un resultat clar que ha deixat el bloc del 155 en minoria i el PP com a darrer partit de l'hemicicle, apunta en la carta, escrita des de la presó d'Estremera on està ingressat des del passat 2 de novembre.

Quan falten quatre dies per a la sessió constitutiva del Parlament, tret de sortida de la dotzena legislatura, el també president d'ERC i cap de llista el 21-D ha assenyalat que la prioritat ha de ser, en primera instància "recuperar el control democràtic de les institucions, començant per la mesa del Parlament, teixint complicitats i escenificant els consensos més amplis possibles", afirma. "Em sembla el més sensat, responsable i eficaç", assegura. El segon pas seria, per a Junqueras, el "més determinant", en referència a la formació de Govern.

"Un Govern basat en la majoria sorgida de les urnes i que compti amb l'aval parlamentari més ampli possible", indica. "M'agradaria pensar que tots coincidim en la necessitat de fer un Govern fort i estable, d'ampli espectre en la mesura que sigui possible. O, si més no, amb un ampli suport parlamentari", ha raonat. En aquest sentit, ha advertit que, tot i "una retirada formal" del 155, "l'Estat seguirà posant setge al Govern i no dubtarà a seguir torpedinant consensos i a perjudicar la societat amb les seves decisions".

"O ens fem forts, cerquem aliances més transversals i eixamplem el perímetre o ens podem trobar amb una política de blocs que l'Estat té molt interès a perpetuar i potenciar", ha assenyalat Junqueras, indicant que l'executiu de Rajoy "té en el punt de mira en la sanitat pública, les finances i ara amb especial virulència l'escola, els mitjans de comunicació i els Mossos". Desmenteix així a les intencions de "restablir la normalitat". "Seguiran actuant amb bel•ligerància i agitant banderes per justificar tots els excessos i tapar totes les seves vergonyes i misèries", assegura el vicepresident destituït.

Tanmateix, demana abraçar la concòrdia i arraconar l'odi perquè "el PP sembla tan interessat a alimentar l'odi i persisteix en l'agressivitat i el menyspreu. "L'amor a la llibertat ha de ser un sentiment més poderós que el rebuig a qui ens arrabassa aquesta llibertat", prossegueix Junqueras. "La nostra bandera és i ha de ser la set de justícia i la fam de llibertat, l'excel·lència, l'honestedat, el rigor i la solvència", escriu.

Comparant la situació actual amb una "cursa de fons"; ha recordat que "els independentistes, els republicans, érem deu fa quatre dies". Per això, conclou l'escrit fent una crida a la perseverança: "Persistir fins que ens en sortim. No veig dreceres, ni solucions màgiques, només treballar i continuar sumant fins a guanyar", assegura.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: