Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els lletrats del Parlament conclouen que el reglament no permet una investidura a distància

L'informe dels lletrats diuen que és "imprescindible" l'assistència al debat i descarten "cap mitjà interposat ni substitució de la persona"

Imatge d'arxiu dels lletrats conversant amb membres del Parlament Imatge d'arxiu dels lletrats conversant amb membres del Parlament ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 16 Gener 2018 07:23

Els lletrats del Parlament conclouen que el reglament no permet una investidura a distància del proper president de la Generalitat. En l'informe, argumenten que cal tenir present el respecte de les regles bàsiques dels procediments parlamentaris "que fan imprescindible no només l'assistència dels protagonistes en el debat, sinó també el compliment d'allò que caracteritza el debat parlamentari, és a dir, l'oralitat, la contradicció directa i la garantia del principi d'immediatesa perquè tots els actors puguin 'veure, sentir i entendre en persona' el desenvolupament del debat". Afegeixen que això s'ha de poder fer "sense cap mitjà interposat ni substitució de la persona que n'ha de ser la principal protagonista d'acord amb la llei i el reglament".

Els lletrats han elaborat aquest informe a petició de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que aquesta respongués a la petició del PSC, tot i que només pel que fa a la sessió constitutiva.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: