Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roger Torrent, nou president del Parlament de Catalunya

El diputat d'ERC assoleix la presidència per majoria simple en segona votació amb el suport de JxCAT, ERC i la CUP

El nou president del Parlament, Roger Torrent, rebent les felicitacions dels diputats del seu grup després de ser escollit El nou president del Parlament, Roger Torrent, rebent les felicitacions dels diputats del seu grup després de ser escollit ELISENDA ROSANAS/ ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 17 Gener 2018 13:14

Roger Torrent ja és el nou president del Parlament. El diputat d'ERC ha rebut el suport dels diputats del seu grup, de JxCAT i també finalment de la CUP. Són 65 vots nominals a favor seu dins de l'urna de la sessió constitutiva d'aquest dimecres a la cambra, de manera que Torrent ha aconseguit la presidència de la cambra en segona votació i per majoria simple. En la primera votació, Torrent també ha aconseguit 65 vots, insuficients per superar el llindar de la majoria absoluta, en 68 diputats.

El segon candidat més votat ha estat José María Espejo-Saavedra, amb 56 vots, candidat de Cs. N'hi ha hagut 9 en blanc -els comuns són 8 diputats. En total s'han dipositat 130 vots a l'urna perquè la Mesa d'Edat ha acceptat el vot delegat per a Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, diputats en presó preventiva, tot i la protesta de Cs i el PP. Però en canvi els cinc diputats que són a Brussel·les no ho han sol·licitat. Quan la Mesa d'Edat ha convidat aquests vuit diputats per dipositar el vot a l'urna, els independentistes han aplaudit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: