Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern de Rajoy no preveu recórrer la delegació de vot dels diputats empresonats per a la constitució del Parlament

Fonts de la Moncloa apunten que estaran "atents" a la manera com el Parlament anunciï la candidatura de Puigdemont

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 17 Gener 2018 19:17

El govern espanyol no preveu recórrer la delegació de vot demanada per Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sànchez en la votació per a la constitució del Parlament. Fonts de la Moncloa ja van avisar dimarts que sí s'oposarien a una possible delegació del vot si la demanava Carles Puigdemont i els quatre diputats que són a Brussel·les. Com, finalment, no l'han sol·licitat el govern espanyol no ha emprès cap mesura davant del Tribunal Constitucional.

De moment, tampoc es decanta per fer-ho en el cas dels diputats empresonats ja que, segons recorden les mateixes fonts, el mateix jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena ja assenyala "la possibilitat" que tots tres poguessin demanar la delegació del vot i deixava en mans de la Mesa la fórmula per fer-ho possible. El govern espanyol té clar que, a partir de la constitució del Parlament, el rellotge comença a córrer i que els partits independentistes han de trobar la manera d'investir un president abans del 31 de març si volen evitar la repetició d'eleccions.

A la Moncloa donen per segur que Puigdemont no pot ser-ho i, fins i tot, afirmen que també ho tenen assumit dins les files de Junts per Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: