Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Crearan un jardí bíblic a la Part Alta de Tarragona

Se situarà al pati del Museu Bíblic Tarraconense i estarà presidit per una escultura de Bruno Gallart

El director del museu, Andreu Muñoz, mostrant el pati que es convertirà en un jardí bíblic El director del museu, Andreu Muñoz, mostrant el pati que es convertirà en un jardí bíblic CARINA FILELLA/ EL PUNT AVUI.
Cultura Carina Filella / El Punt Avui
Dimecres, 25 Gener 2017 08:18

El pati de la Casa dels Concilis, a la Part Alta de Tarragona, es convertirà en un jardí bíblic, amb accés obert a la ciutadana de manera independent al Museu Bíblic Tarraconense, que també es troba en aquest edifici. Així ho va anunciar ahir el director del museu, Andreu Muñoz, que va indicar que prèviament es durà a terme una excavació arqueològica al mateix espai per poder trobar més evidències dels porticats de la gran àrea sacra del concili provincial, que envoltava el temple romà d'August.

El jardí serà presidit per una escultura d'Abraham, que serà realitzada –de manera altruista– pel conegut escultor tarragoní Bruno Gallart (que treballa al temple de la Sagrada Família de Barcelona). L'obra escultòrica durà el nom del protagonista en llatí, en àrab i en hebreu, “com a símbol de la interreligiositat i per estimular el diàleg interreligiós”, segons Andreu Muñoz, que va indicar que el nou espai ha de ser “un espai pedagògic, de trobada, acollidor, de quietud” i que estarà obert a la ciutadania, de forma independent a l'entrada al museu. Com a jardí, s'hi situaran diverses espècies “bíbliques”, com ara oliveres, xiprers o cedres del Líban. Per finançar el projecte, el Museu Bíblic iniciarà una campanya per apadrinar els arbres que s'hi plantaran.

Excavacions

Abans de crear i museïtzar aquest jardí s'hi duran a terme excavacions arqueològiques, conjuntament amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC). La intervenció, que està previst que comenci al setembre, ha de servir per posar al descobert la fonamentació del mur perimetral del temple d'August, situat a l'acròpolis de la ciutat, i per concretar si en el porticat existien dues línies de columnates, o només una, tal com està documentat fins ara. Aquesta excavació complementarà la que ja es va fer a partir del 2010 al subsòl de la catedral, on van aparèixer evidències del temple romà en honor a August.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: