Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 4.000 alumnes participen a l’11è Premi Sambori Òmnium

Es tracta de l’únic concurs de narrativa escolar que es fa arreu dels Països Catalans

Imatge de l'entrega de premis que es va dur a terme al Castell del Paborde a la Selva del Camp Imatge de l'entrega de premis que es va dur a terme al Castell del Paborde a la Selva del Camp
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Març 2017 10:35


El Premi Sambori Òmnium de narrativa escolar en català és l’únic premi en llengua catalana que abasta el conjunt de territoris de parla catalana. El seu objectiu és col•laborar en la promoció de la lectura i l’escriptura en llengua catalana en els centres d’ensenyament d’arreu del país. En l’edició d’enguany, a la demarcació de Tarragona, hi ha participat més de 4.000 nois i noies procedents de 51 centres de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.


La participació en el concurs ha anat augmentant any rere any i s’ha convertit en el premi literari escolar amb més participants d’Europa. Així doncs, en els darrers dos mesos, desenes d’escoles i instituts han treballat amb els seus alumnes la redacció i composició de textos de temàtica lliure que han servit per complementar la feina diària que es fa a les aules. Un cop finalitzat aquest procés, els professors de cada centre han escollit tres textos per categoria que representen a l’escola en el Premi.


El veredicte es va fer públic el passat dissabte al Castell del Paborde de La Selva del Camp i va comptar amb més d’un centenar de nois i noies, mestres i familiars i un nombrós públic local. En l’acte es van entregar 18 guardons als millors treballs de les 6 categories. La cerimònia, que va ser presentada pels actors selvatans Roser Martí i Francesc Massana, va comptar amb l’actuació musical del Grup de Flautes de l’Escola de Música de la Selva.


Finalment, durant el mes de maig, i un cop s’hagi reunit el jurat del premi a nivell de Catalunya, hi haurà l’acte de lliurament de premis entre els guanyadors a nivell nacional, en el qual participaran tots els nois i noies guardonats en els certàmens de les diverses demarcacions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: