Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La demarcació se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus

Com a Capital de la Cultura Catalana, Reus ha programat una Nit dels Museus excepcional i a Tarragona serà la darrera edició abans de les obres del MNAT

Al Museu de la plaça de la Llibertat s'inaugurarà l'exposició 'Ara toca festa', dins dels actes 'Reus, capital de la cultura catalana' Al Museu de la plaça de la Llibertat s'inaugurarà l'exposició 'Ara toca festa', dins dels actes 'Reus, capital de la cultura catalana' CEDIDA
Cultura Maria J. Ramos/El Punt Avui
Divendres, 19 Mai 2017 08:42

Museus i històries punyents: dir allò que no es pot explicar als museus és el lema d'aquest 2017 per al Dia Internacional dels Museus (DIM), que es va celebrar ahir dijous. Amb tot, la majoria de jornades de portes obertes i propostes relacionades amb aquesta data s'han allargat al cap de setmana, quan alguns espais també viuran la Nit dels Museus, que convida a visitar-los en horaris i amb activitats que no són les habituals.

Com a Capital de la Cultura Catalana, Reus s'ha abocat en l'organització d'activitats i visites per aquest dissabte a espais singulars com ara el Museu de la plaça de la Llibertat on s'inaugurarà l'exposició 'Ara toca festa', el Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca, on a més de les exposicions es podrà visitar la cambra cuirassada de l'antic Banc d'Espanya i assistir a un concert, el refugi antiaeri de la Patacada, el Centre de la Imatge Mas Iglesias, el Centre de Lectura, el Palau Bofarull, el Campanar de Sant Pere, el saló de plens municipal i el Gaudí Centre.

A Tarragona, el Dia Internacional dels Museus coincideix amb el Festival Tarraco Viva i, per tant, amb molta activitat als centres del Museu Nacional Arqueològic (MNAT). Ahir els visitants van poder fer un recorregut pel segle II, el temps de l'emperador Adrià, a través de personatges com ara Plotina, Sabina i Antínous i també de les peces arqueològiques relacionades amb la figura central d'aquesta edició de Tarraco Viva. I com és habitual també s'han preparat propostes per a la Nit dels Museus de demà dissabte, una vetllada singular per al Museu Arqueològic, ja que serà la darrera abans que l'equipament tanqui per a la seva remodelació, tal com confirmava la directora Mònica Borrell. En aquesta nit especial es convida a visitar l'exposició permanent a partir de vuit itineraris i s'estrenarà la recreació 'La nina d'Ivori: història d'un enterrament' a la Necròpolis.

Dissabte a la nit, a Tarragona també es farà el 'Viatge a la Constel·lació Museu', una activitat itinerant per set espais museístics de la ciutat.

Tretze museus en xarxa

El Museu de les Terres de l'Ebre, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Pau Casals, el Museu Déu, la Fundació Apel·les Fenosa al Vendrell, el Museu d'Història de Cambrils, el Museu de Valls, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu de Reus, el Museu d'Alcover, el Museu de Tortosa i el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí s'integraran aquest 2017 en la Xarxa Territorial de Museus del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, tal com preveu el pla de museus de Catalunya. Des del 2015 ja s'han impulsat projectes pilot, com ara la mateixa campanya del Dia Internacional dels Museus, que enguany, amb el lema Avui em sento convida els visitants a confegir un mural de sensacions amb unes postals.

Aquests equipaments han programat multitud d'activitats, entre les quals hi ha un esmorzar a pagès a l'Espluga de Francolí, la visita a les instal·lacions de reproducció de peixos de l'IRTA a la Ràpita, un passeig de nit per Ca Bastistó a Alcover en el 50è aniversari del seu museu, concerts als museus de Valls i Tortosa, visites teatralitzades al Museu Pau Casals o les llegendes del Casal dels Josa a Montblanc, entre d'altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: