Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca el concurs de focs artificials de Tarragona

La pirotècnia Turis obrirà aquesta nit el 27è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

Actuació de La Valenciana, la pirotècnia guanyadora del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona 2016 Actuació de La Valenciana, la pirotècnia guanyadora del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona 2016 M. ÀNGELS BLADÉ
Cultura Josep Cartanyà
Dimecres, 28 Juny 2017 08:42

La pirotècnia valenciana Turis obrirà avui, a les 22:30h, el 27è Concurs de Focs Artificials Ciutat de Tarragona, que s’allargarà fins al dissabte 1 de juliol. El concurs tindrà un caràcter cent per cent mediterrani, ja que també hi prendran part les empreses Hermanos Ferrández (Múrcia), el 29 de juny, que actuaran per primer cop al certamen; Martarello (Itàlia), el dia 30, que va guanyar el concurs l’any 1997, i la d’enguany serà la seva quarta participació; i Accitana María Angustias, que actuarà l’últim dia del concurs, que ja va guanyar el certamen l’any 2007.

El jurat i el públic valorarà aspectes com la llum, el clor, les formes, el so, el ritme, la intensitat o l’originalitat dels focs. Tot un repte després del bon gust de boca que van deixar l’any passat els guanyadors del concurs, la pirotècnia La Valenciana, que van brodar una espectacular actuació. L’empresa guanyadora s’adjudicarà els espectacles públics de focs artificials de les festes de Santa Tecla, per valor de 26.000 euros. També hi haurà el premi especial Festa Major de Granollers, que atorga l’Ajuntament d’aquesta ciutat del Vallès, per 15.000 euros.

Una de les novetats d’enguany és l’exposició 'Els focs des de dins', de Jordi Bru Martorell, que es pot visitar fins al 16 de juliol, a l’Espai Turisme, que recull una sèrie de fotografies fetes des del mateix lloc on es preparen i on es disparen els focs, que ens ofereix una visió més propera i interior. També s’ha programat per avui, a les 18:00h, a l’Antiga Audiència, la conferència 'Mira els focs amb uns altres ulls', a càrrec de Mikel Pagola, per donar als assistents elements de criteri a l’hora de valorar els espectacles.

Primer els vianants

L’Ajuntament de Tarragona prioritzarà les persones que optin per baixar caminant a veure els focs. Des de l’organització es demana, principalment, fer ús del transport públic i, tant com sigui possible, moure’s a peu, especialment aquells espectadors que tinguin intenció de baixar fins a la platja del Miracle. Un cop finalitzi l’espectacle, es podrà baixar o pujar pel carrer Mestre Benaiges i, seguint les indicacions de la Guàrdia Urbana i de Protecció Civil, també es podrà utilitzar el passeig Rafael de Casanova. En qualsevol cas, es prioritzarà el pas dels vianants en relació amb les persones que baixin amb vehicle autoritzat a la zona d’aparcament del Miracle, com també els que aparquin al voltant del passeig Marítim, que no podran circular fins que s’hagi buidat de gent el Miracle. La zona d’aparcament més propera a la platja es veurà afectada per les obres de la passarel·la. Per això, el port permetrà obrir cada nit l’espigó per poder aparcar.

Sopar sota els focs

Solidaritat, sabors de diferents racons del món i tastos de vermut. Aquests són els ingredients dels Sopars sota els focs, una iniciativa que enguany arriba a la vuitena edició amb la voluntat d’oferir els millors plats dels restauradors locals a bon preu, al passeig de les Palmeres de Tarragona, coincidint amb el concurs. Els Sopars sota els focs es va inaugurar ahir amb una jornada solidària del vermut Musugorri, en què es van recaptar fons per a la recerca de càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Fins a l’1 de juliol, i a partir de les vuit del vespre, els restaurants oferiran 32 propostes gastronòmiques diferents en format de plats per cinc euros cadascun.

D’altra banda, el cinquè Bouquet Festival s’inaugurarà a Casa Canals, els dies 30 de juny i 1 de juliol, dins del context del concurs. Els concerts acabaran amb vermut i tastet mentre es gaudeix dels focs artificials.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: