Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus s’acomiada com a Capital de la Cultura Catalana 2017 amb foc, música, llum i pirotècnica

La plaça del Mercadal s’omple en el darrer espectacle de la programació cultural

Espectacle pirotècnic a la plaça del Mercadal de Reus per cloure la Capital de la Cultura Catalana 2017 Espectacle pirotècnic a la plaça del Mercadal de Reus per cloure la Capital de la Cultura Catalana 2017 ROGER SEGURA/ ACN
Cultura ACN
Diumenge, 14 Gener 2018 00:48

La ciutat de Reus ha tancat aquest dissabte al vespre els actes com a Capital de la Cultura Catalana 2017. Centenars de persones han omplert la plaça del Mercadal i han vibrat amb un muntatge festiu que ha inclòs pirotècnia, foc de proximitat, música en directe i projeccions d’imatges i vídeos de tot el recorregut cultural de Reus durant l’any 2017. Durant l’espectacle, uns ballarins han actuat des de les alçades, penjats de la façana de l’Ajuntament, mentre que el tenor reusenc Carles Ivan Borràs ha cantat des d’una de les balconades de la Casa Navàs. Amb aquest acte festiu de carrer, Reus ha tancat la capitalitat cultural amb prop de 700 activitats i 200.000 espectadors, i ja es prepara per encetar els actes com a Ciutat de la Música 2018. Enguany, la Capital de la Cultura Catalana és la ciutat de Manresa, que obrirà la seva programació el 20 de gener.

La plaça del Mercadal ha estat l’escenari escollit per dir l’últim adéu a la programació cultural amb un espectacle molt aplaudit pel públic. La vetllada ha anat a càrrec de la Pirotècnia Igual, que ha ofert un muntatge piromusical amb protagonisme per al foc, la pirotècnica, la llum i la música en directe.

L’inici ha arrencat amb força, amb música sincronitzada amb pirotècnica, per donar pas a una projecció d’imatges i vídeos dels principals actes de la Capital de la Cultura Catalana 2017. Aleshores, els canons de llum s’han centrat en la històrica Casa Navàs, des d’on el tenor Carles Ivan Borràs ha brindat una petita actuació amb el corresponent acompanyament musical.

Tot seguit, un espetec de flamarades ha anat recorrent la plaça del Mercadal, en sincronia amb la música i amb un aspecte de proximitat amb el públic. En la recta final, ha estat el torn de la música en directe i la dansa aèria a la façana de l’Ajuntament. Dos ballarins, lligats amb cordes des de la torre de l’edifici consistorial, han ofert una representació amb l’acompanyament de la cantant Miracle Seguí.

Finalment, un castell de focs d’artifici i una tronada han segellat la programació cultural de Reus 2017. La capital del Baix Camp ja es prepara per iniciar els actes de Ciutat de la Música 2018, mentre que la ciutat de Manresa donarà el tret de sortida als actes de la Capital de la Cultura Catalana 2018 el 20 de gener.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: