Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les obres de l’estació de Tarragona, fins passat l’estiu

Els treballs de millora de l’accessibilitat a la terminal s’han endarrerit per problemes al terreny i estaran en marxa durant tota la temporada alta turística

Una de les andanes on s'està treballant actualment i que s'ha tancat als viatgers a l'estació de Tarragona Una de les andanes on s'està treballant actualment i que s'ha tancat als viatgers a l'estació de Tarragona AZAHARA PALOMARES/EL PUNT AVUI
Economia i negocis Azahara Palomares / El Punt Avui
Dilluns, 19 Juny 2017 08:24

L’execució de les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de ferrocarril de Tarragona van amb retard. Després que Tarragona hagués d’esperar anys per veure l’inici dels treballs, molt reivindicats des de l’Ajuntament pels problemes d’accés que planteja la terminal, ara l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), empresa pública dependent del Ministeri de Foment que executa les obres, ha confirmat que els treballs s’acabaran mesos després de la data inicialment prevista, que havia de ser a finals d’aquest mes.

En concret, fonts d’Adif van confirmar a aquest diari que les obres continuaran en marxa durant tot l’estiu, però no van voler donar cap nova data oficial per a la finalització dels treballs, que tenen un cost de 3,2 milions i un termini d’execució inicialment previst en onze mesos. Les obres van començar l’1 d’agost i l’Ajuntament confiava que estiguessin enllestides el 30 de juny, que era la data en què inicialment s’havien d’iniciar els Jocs Mediterranis, que finalment es van ajornar al 2018. Les mateixes fonts d’Adif van assegurar que s’està treballant “per escurçar al màxim” el temps que s’allargarà les obres, i van subratllar que la millora de l’estació tarragonina és per a l’ens públic “prioritària”.

Problemes al terreny

El motiu de l’endarreriment han estat els problemes que els operaris s’han trobat amb les característiques del terreny, ja que les tasques d’excavació s’han vist alentides per l’increment de duresa de la roca respecte del que s’havia previst inicialment basant-se en diferents proves. L’alentiment com a conseqüència d’aquest fet, però, no suposarà un encariment ni cap nova tramitació del projecte, que es va adjudicar gairebé 2,5 milions per sota del preu establert inicialment en el concurs, de 5,5 milions.

Aquest nou endarreriment suposarà que els usuaris hauran de conviure amb les obres durant tota la temporada de més activitat turística a la zona. Actualment, el desenvolupament dels treballs està afectant l’andana principal per desplaçar-se en direcció a Barcelona (que està tancada mentre s’acaba la instal·lació de la nova marquesina) i els viatgers es veuen obligats a esperar en una altra andana on la zona per protegir-se del sol és molt petita.

Segons Adif, actualment ja s’està treballant en l’excavació del forat on s’instal·larà l’ascensor a la via 1 de l’estació, novetat que juntament amb les escales mecàniques ha de posar fi als greus problemes d’accessibilitat de la terminal, on l’accés a les vies sols es pot fer a través d’una escala sense alternativa per a persones amb mobilitat reduïda o que carreguen maletes o bicicletes. L’empresa que executa les obres sí que ha completat ja el recreixement i la pavimentació de l’andana de les vies 3 i 5, i ha executat la meitat de les millores a l’andana central de les vies 2 i 6.

Les obres també han de permetre una millora del túnel sota les vies, que actualment també es veu afectat per les obres.

L’Ajuntament ho lamenta

El retard en l’execució ve a sumar-se a la llarga llista de terminis incomplerts en relació amb l’estació de Tarragona. L’any 2011 es va completar la primera fase del projecte de millora de la terminal, que va limitar-se a l’edifici principal de l’estació, i que hauria d’haver estat seguit per l’esperada actuació a la zona de les andanes i els seus accessos. Després de diversos anuncis incomplerts i de silencis administratius davant les pressions de l’Ajuntament, la posada en marxa del projecte va arribar finalment cinc anys després que s’acabés la seva primera fase. En aquest temps, el consistori liderat per Josep Fèlix Ballesteros (PSC) va amenaçar múltiples vegades amb mobilitzacions de protesta que mai no van arribar a realitzar-se.

Fonts del govern municipal lamenten ara el nou retard en l’execució de les millores. “El que ens interessa és que els treballs tirin endavant i finalitzin al més aviat possible”, van assegurar les mateixes fonts.

Per la seva banda, el diputat del PSC al Congrés dels Diputats Joan Ruiz ha plantejat una pregunta al govern estatal per conèixer els motius de l’endarreriment i perquè no s’ha fet públic el nou calendari d’obres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: