Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’atur castiga el Baix Penedès, un cop acabat l’estiu

500 persones s’incorporen a la llista a final de setembre

Oficina de treball del Vendrell Oficina de treball del Vendrell CEDIDA
Economia i negocis Cati Morell / Taempus
Dimecres, 11 Octubre 2017 10:03

Amb el tancament de la campanya turística al Baix Penedès s’han tornat a inflar les llistes de persones desocupades, i es torna a la xifra de 7.681 persones sense feina a final de setembre. Només en l’últim mes 500 persones han perdut la feina a la comarca, un 7,3% més que el mes d’agost passat.

La xacra de la desocupació es concentra en municipis com ara el Vendrell i Calafell, mentre que poblacions que han apostat per fer accions encaminades a una economia més productiva –com la Bisbal del Penedès– han començat a evitar les conseqüències de la temporalitat associada a la feina lligada a la campanya turística.

Un dels problemes més difícils de resoldre, a la comarca, però és l’atur de llarga durada i en persones més grans de 45 anys. En aquest moment, un 55% dels desocupats del Baix Penedès tenen 45 anys o més. I les xifres s’acarnissen amb les dones, amb un 16% més d’atur que els homes.

El mes de març passat, el govern de la Generalitat va anunciar una partida de 4,5 milions d’euros en recursos per intentar frenar l’atur al Baix Penedès. Tot i que amb la campanya d’estiu les xifres van millorar, ara tornen a situar-se en els nivells de principi d’any.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: