Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca la temporada de calçots amb una previsió de producció de 70 milions

La IGP Calçot de Valls, amb productors de quatre comarques, en recollirà uns 13 milions

Camps de calçots de la zona de Valls Camps de calçots de la zona de Valls CAMBRA DE VALLS
Economia i negocis Carina Filella / El Punt Avui
Dissabte, 11 Novembre 2017 12:07

Amb la recol·lecció dels primers calçots tendres, la Cambra de Valls dona ja per oberta la pretemporada de calçotades, que s’allargarà fins a l’abril. Els productors auguren una temporada amb “calçots excel·lents, tant en quantitat i qualitat com en sanitat”, segons diuen els responsables de la Cambra vallenca, que preveuen que, en total, per a aquesta temporada hi haurà una producció de més de 70 milions de calçots.

La indicació geogràfica protegida (IGP) Calçot de Valls, que reuneix una cinquantena de productors de calçots (amb etiqueta) de quatre comarques –Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès–, preveu recollir aquesta temporada entre 12 i 13 milions de calçots, i la resta de productors no inscrits en la IGP Calçot de Valls en poden recol·lectar uns 60 milions més, encara que no estaran registrats com a IGP. Tot plegat suma els més de 70 milions d’aquestes cebes dolces previstos per a la campanya 2017/18.

“Els camps de calçots ja presenten un aspecte molt atractiu, de calçots que aniran arribant en diverses remeses, segons les dates que van ser plantats”, expliquen des de la Cambra, que destaquen que els restaurants de la zona ja han començat a servir calçotades: “A partir d’ara, tots els que vulguin degustar una autèntica calçotada, amb els primers calçots tendres de la temporada, es poden acostar a alguns dels restaurants típics de l’àrea de Valls, perquè ja els tenen a la disposició”, afirmen.

La gran festa

Amb tot, com és habitual, el tret de sortida oficial de la campanya no tindrà lloc fins al darrer diumenge del mes de gener. La capital de l’Alt Camp –considerada el punt d’origen del calçot– reviurà el 28 de gener la Gran Festa de la Calçotada 2018, que representarà el pòrtic de la plena temporada de calçotades. La temporada de calçotades mou un volum de negoci d’entre 10 i 12 milions d’euros. “Representa la verdadera temporada turística per a l’àrea de Valls i la segona al Camp de Tarragona, després del sol i platja”, va dir, en declaracions a l’ACN, el secretari de la Cambra de Comerç de Valls, Rafel Castells.

De moment, la Cambra ja ha començat la promoció de la temporada, presentant els primers manats de calçots tendres de la IGP Calçot de Valls a l’estand de la Fira d’Andorra la Vella, que es va organitzar a la capital del Principat d’Andorra del 27 al 29 d’octubre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: