Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Generalitat invertirà 72 milions al Camp de Tarragona i l'Ebre

El projecte de pressupostos per al 2017 preveu un 13% menys de diners al Camp de Tarragona, on destaquen els 11,9 milions per al Palau d'Esports dels Jocs Mediterranis

La construcció del Palau d'Esports de Tarragona és una de les obres que rebrà més diners de la Generalitat, 11,9 milions. La construcció del Palau d'Esports de Tarragona és una de les obres que rebrà més diners de la Generalitat, 11,9 milions. CARINA FILELLA/ EL PUNT AVUI.
Economia i negocis C.Filella-L.Moreso/ El Punt Avui
Dimecres, 30 Novembre 2016 08:52

La Generalitat invertirà menys diners al Camp de Tarragona al 2017, i mantindrà unes xifres similars a les d'enguany a les Terres de l'Ebre. El projecte de pressupostos del govern català reserva una partida de 45,9 milions d'euros en inversions a les sis comarques del Camp de Tarragona, un 12,96% menys que al 2016, quan van ser 52,74 milions. Les Terres de l'Ebre rebran 26,5 milions d'euros en inversions, pràcticament la mateixa quantitat que aquest any.

La comarca del Tarragonès, amb 24,8 milions, és la que obtindrà més diners, i el Priorat, amb 722.000 euros, la que menys. La construcció del Palau d'Esports de Tarragona, un dels equipaments principals dels Jocs Mediterranis –que finalment s'han posposat fins al 2018–, és una de les dotacions principals al camp tarragoní, amb tres partides que sumen 11,9 milions d'euros. Altres destacades de la ciutat de Tarragona són les destinades al nou consultori local de la Canonja –1,9 milions–; la nova escola de l'Arrabassada –1,24 milions–; la rehabilitació de la residència per gent gran i centre de dia la Mercè –1,4 milions–; i la rehabilitació de l'aparcament de vehicles de mercaderies perilloses al polígon Riuclar –1,43 milions. La Generalitat també preveu 653.000 euros a la col·locació d'una tanca perimetral de seguretat al centre penitenciari de Mas d'Enric i 208.000 euros a l'adequació de la zona de custòdia de detinguts del Palau de Justícia de Tarragona, un cop ajornada sine die la construcció del Fòrum Judicial, que no figura als comptes.

El Baix Penedès rebrà la segona injecció de diners més gran, de 3,7 milions, que seran per al contracte de gestió de serveis d'Applus Idiada, una empresa d'enginyeria de l'automòbil situada a Santa Oliva, per a millores dels equipaments de les pistes de proves i projectes de recerca.

A la comarca del Baix Camp, els pressupostos inclouen 1,86 milions per a la construcció del CAP de Cambrils. A l'Alt Camp, destaquen l'1,4 milions per a la construcció de la variant que enllaça les carreteres C-37 i N-240 a Valls. i 1,5 milions per a la connexió elèctrica exterior i de la xarxa interior del sector Palau de Reig de Dalt a Valls.

A l'Ebre

A les Terres de l'Ebre, la Generalitat invertirà 26,5 milions el 2017, un pressupost que representa un 3,3% del total d'inversions que destinarà al conjunt del país. Les principals inversions es destinaran a acabar actuacions que ja estan iniciades. En aquest sentit, la finalització de l'edifici de les delegacions del govern al nucli antic de Tortosa serà la principal obra, amb una partida de 4,5 milions, seguida de les obres de construcció del centre d'assistència primària d'Amposta, que rebrà 2,9 milions. Per comarques, el Baix Ebre serà la que rebrà una inversió més potent, concretament de 12,7 milions d'euros; seguida de la Ribera d'Ebre, amb 6,3 milions d'euros; el Montsià, amb 5,6 milions d'euros i, finalment, la Terra Alta amb un pressupost d'1,6 milions d'euros.

També en l'àmbit del Baix Ebre, però amb transcendència territorial, s'inclouen les obres d'adequació de l'edifici judicial de Tortosa, amb 496.000 euros.

Noves depuradores d'aigües residuals

En els document hi figura la construcció de noves depuradores, com la del Catllar, que rebrà més d'1,8 milions; de Cabra del Camp i Vallmoll (100.000 euros cadascuna) i del Botarell (300.000 euros).

L'hospital Sant Joan de Reus rebrà 5 milions

El projecte dels comptes per al 2017 que ahir va fer públic el govern català inclouen també una partida de 5 milions d'euros per pagar les obres del faraònic Hospital Sant Joan de Reus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: