Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Brussel·les aportarà finançament per als Jocs Mediterranis de Tarragona

Una delegació del Parlament Europeu visita la ciutat i explica que la partida als pressupostos de la Comissió Europea s'hauria d'aprovar abans de l'estiu

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, unint les mans amb membres de la delegació europea L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, unint les mans amb membres de la delegació europea CEDIDA
Esports El Punt Avui
Dilluns, 08 Mai 2017 08:11

Brussel·les aportarà finançament per la celebració dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2018. Una delegació de l'Intergrup d'Esports del Parlament Europeu va visitar ahir la ciutat i va fer saber que la partida als pressupostos de la Comissió Europea s'hauria d'aprovar abans de l'estiu amb una xifra encara per concretar.

El copresident de l'Intergrup d'Esports de Parlament Europeu i eurodiputat popular, Santi Fisas, va explicar que l'aportació econòmica té el suport dels eurodiputats catalans així com també els eurodiputats socialistes i populars a l'Eurocambra, entre altres parlamentaris. “Tothom se n'ha adonat, de la importància que tenen els Jocs i hem de fer pinya perquè surtin bé”, va assegurar durant la visita de la delegació a la Tarraco Arena Plaça –on es disputaran els partits de voleibol– i a les obres de l'Anella Mediterrània.

Fisas va admetre que per ara no pot donar una xifra sobre quant es podria destinar als Jocs però va recordar que hi ha un precedent. El 2005, la CE va donar suport als Jocs Mediterranis d'Almeria amb una partida d'uns 1,5 milions d'euros. “Serà una quantitat important” que, juntament amb les altres partides ja anunciades, “permetrà fer uns grans Jocs”, va augurar l'eurodiputat popular català.

Oportunitat econòmica

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es va mostrar “segur” de rebre l'ajuda europea i va assegurar: “És un luxe i un plaer comptar amb la presència de representants de Comissió Europea, la visita d'avui [per ahir] és la continuació de diverses trobades que hem realitzat a Brussel·les i on ha anat agafant forma la idea que, a més del foment de l'esport, els Jocs són una oportunitat per al diàleg interreligiós i la cultura i suposen una oportunitat econòmica no només la seva celebració, sinó també el seu llegat posterior.”

L'anunci arriba pocs dies després que l'Ajuntament de Tarragona i el govern espanyol van signar el conveni que garanteix el finançament de Tarragona 2018, tot i que l'aportació espanyola, d'una quantitat de 15 milions, podria acabar en paper mullat si no s'aproven els pressupostos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: