Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les 28 hectàrees d’esport i lleure

Menys la piscina, aquest estiu quedarà acabada l’anella mediterrània, punt central d’uns Jocs que, si no s’haguessin ajornat, començarien d’aquí a 12 dies

La pista d'atletisme La pista d'atletisme CARINA FILELLA/ EL PUNT AVUI
Esports Carina Filella / El Punt Avui
Diumenge, 18 Juny 2017 10:06

Si no s’haguessin ajornat, d’aquí a dotze dies –el 30 de juny– començarien els Jocs Mediterranis de Tarragona. Però la manca de pressupost operatiu, és a dir, el que ha de permetre que en el dia a dia dels Jocs tot pugui rutllar amb garanties, va obligar a prorrogar-los fins al 2018. “Fer-los quan tocava hauria estat embarcar-se en una operació de crèdit; i ningú no s’hi embarca si no té el suport de l’Estat”, destaca Javier Villamayor, regidor comissionat dels Jocs. Ara, però, es mostra satisfet per “l’actitud del ministeri actual, que és de lleial col·laboració”. De fet, d’aquí a pocs dies l’Ajuntament rebrà 7.750.000 euros de l’Estat, que estan inclosos dins el paquet de 12,5 milions promesos pel govern espanyol i que han de servir per al pressupost operatiu dels Jocs i per pagar la construcció de la piscina.

A l’anella mediterrània de Campclar, que serà el centre de la cita esportiva, no s’hi han acabat totes les obres però gairebé. Falta la piscina, el palau d’esports i tasques d’urbanització del que serà un dels canvis urbanístics més importants de la ciutat. L’anella transformarà l’antic i degradat barri de l’Esperança en una zona de 28 hectàrees amb instal·lacions esportives, zones verdes (gairebé la meitat del perímetre) i zones de pícnic. Villamayor té clar que, si no hagués estat per la manca de diners per al pressupost operatiu, “totes les obres s’haurien acabat a temps, sense cap mena de dubte”.

La urbanització de les 28 hectàrees de l’anella mediterrània estarà acabada a finals d’aquest mes de juny i les previsions, segons el regidor Javier Villamayor, és que a la tardor es pugui obrir ja al públic. El cost és de 12 milions, pagats per l’Ajuntament.

És l’obra que té més retard. La piscina olímpica es començarà a construir “a finals de setembre o principis d’octubre”, segons Villamayor, Té un cost de 3 milions d’euros, que aniran a càrrec de l’Estat.

La construcció del palau d’esports, l’edifici central dels Jocs, es troba a la recta final. Queda pendent la quarta i última fase, la de l’equipament tecnològic interior, amb la instal·lació, entre altres, del videomarcador. Estarà del tot acabat a la tardor. Ha costat 16 milions d’euros, finançats pel govern català.

Amb una capacitat de 12.300 m³, la profunditat màxima del llac que s’ha creat a l’entorn del palau d’esports és d’1,40 metres. S’hi ha plantat vegetació pròpia de riu, per tal que hi puguin nidificar aus. Tindrà un embarcador, amb barques de lloguer.

El nou estadi d’atletisme estarà acabat el 15 de juliol. Ha costat 3 milions, que han finançat a parts iguals la Diputació i el Consell Superior d’Esports. Compta amb una recta d’escalfament a cobert de 80 metres.

Al recinte de l’anella s’hi ha situat també un camp de rugbi, que podrà utilitzar l’equip local Voltors, del Club Rugby Tarragona, per poder entrenar i disputar-hi els seus partits un cop finalitzats els Jocs.

Tot el perímetre de l’anella mediterrània disposa de 5,2 quilòmetres de camins, 3.600 arbres i 50.000 plantes. Al terra del passeig central s’hi escriuran els noms de les seus anteriors dels Jocs Mediterranis.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: