Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona vol omplir la ciutat de Tarracvs a un any dels Jocs

Convida mecenes i dissenyadors a fer versions de la mascota de l’esdeveniment i exhibir-la en alguna de les seus

La Tarracvus Parade exhibirà dissenys personalitzats de la mascota dels Jocs al carrer a les diferents seus La Tarracvus Parade exhibirà dissenys personalitzats de la mascota dels Jocs al carrer a les diferents seus AZAHARA PALOMARES/EL PUNT AVUI
Esports Azahara Palomares / El Punt Avui
Divendres, 23 Juny 2017 08:07

Tarragona torna a començar el compte enrere per als Jocs Mediterranis. El 22 de juny del 2018 està previst que tingui lloc la cerimònia d’inauguració de la cita esportiva, que inicialment havia de celebrar-se aquest estiu i que va haver d’ajornar-se un any per la falta de finançament estatal. Ara, amb l’aportació de l’Estat sota el braç, Tarragona 2018 va posar en marxa ahir una iniciativa per intentar encomanar al carrer l’entusiasme per l’esdeveniment, amb una crida a dissenyadors i mecenes perquè facin un disseny personal per vestir una versió gegant de la mascota dels Jocs, el Tarracvs, i l’exhibeixin al carrer a Tarragona o en alguna de les subseus dels Jocs. “És un punt d’inflexió per dur al carrer una iniciativa que suma esport, art i promoció nacional i internacional dels Jocs”, va explicar el regidor comissionat dels Jocs, Javier Villamayor.

De moment, dins de l’anomenada Tarracvs Parade, s’han creat sis Tarracvs de dos metres i mig d’alt en blanc, i s’ha obert un lloc web destinat a recollir propostes de dissenyadors, tant nacionals com internacionals. L’Ajuntament ja té lligats dos noms “potents” (un de local i un de fora de la ciutat), però que de moment es mantenen en secret. S’espera que els primers dissenys ja puguin exhibir-se al juliol, i passats els Jocs els diferents Tarracvs resultants (que dependran del nombre de mecenes i artistes interessats) se subhastaran amb l’objectiu d’obtenir recursos que es destinaran a entitats socials.

La Tarracvs Parade és també la primera peça del programa cultural que ha d’acompanyar els Jocs del 2018. El regidor de Cultura, Josep Maria Prats, va detallar ahir que els actes es faran coincidir amb la cita esportiva (del 22 de juny a l’1 de juliol del 2018) i duraran fins a Santa Tecla, a finals de setembre. “Volem fer poques coses, però que siguin potents, i amb presència a les seus”, va explicar Prats.

Aquest estiu també marcarà el retorn de la venda de marxandatge, que es va aturar al mes de novembre després de decidir l’endarreriment. Actualment s’està tornant a editar el material amb la data corregida, i entre el juliol i l’agost s’espera que es torni a posar a la venda, així com el retorn del punt d’informació dels Jocs a la rambla Nova. Villamayor va destacar també que en les últimes setmanes hi ha hagut contactes amb nous patrocinadors per a Tarragona 2018, i que a principis de juliol se signaran tres nous contractes amb empreses del sector de l’automoció i la indústria química.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: