Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Medi Terraneum CF: La darrera aventura de David Cuéllar

El restaurant Medi Terraneum crea un equip de futbol amb l'exgrana com a jugador i director esportiu. El club començarà a Quarta Catalana i es marca l'objectiu d'ascendir tres categories en els propers tres anys

Kike García i David Cuéllar posen amb la samarreta del Medi Terraneum CF Kike García i David Cuéllar posen amb la samarreta del Medi Terraneum CF Marc Molina
Esports Marc Molina
Dijous, 10 Agost 2017 11:21

Tarragona comptarà aquesta temporada amb un nou club de futbol amateur. El Medi Terraneum C.F., suportat pel restaurant homònim del Port Tàrraco, inicia la seva aventura pel futbol regional. No ho farà sol. El seu president, l'empresari Javier Pereira, tindrà com a principal aliat a David Cuéllar, exjugador del Nàstic, Athletic Club, Reus Deportiu, Elx i Vilaseca, entre d'altres. El navarrès, als seus 38 anys, seguirà cordant-se les botes per tastar l'única categoria en què encara no ha jugat, la Quarta Catalana.

A més de jugador, Cuéllar ha tingut la seva primera experiència als despatxos. Com a director esportiu, ha estat l'encarregat de confeccionar un planter que sigui capaç d'aconseguir l'ascens sí o sí en els camps de terra de la categoria. "Hem ajuntat un bloc important de jugadors que van aconseguir l'ascens del Vilaseca a Primera Catalana, i altres estaven fent la pretemporada a equips de Primera i Segona Catalana" explica Cuéllar. Però per jugar, haurà de convèncer al tècnic. Kike García, també exjugador del Nàstic entre 1995-2002, qui tindrà en el Medi Terraneum la seva primera experiència a les banquetes del futbol regional. "Sobretot m'ha cridat l'atenció els objectius i les ganes amb què s'inicia aquest projecte, i jo sóc molt ambiciós" explica l'entrenador.

Un dinar com a punt de partida

Els grans projectes sempre neixen en els moments més informals. El Medi Terraneum C.F. va sorgir d'un dinar entre Cuéllar i Piñeiro, socis del restaurant del Port Tarraco. "Fa dos mesos, en un dinar per tancar tot el tema del Medi Terraneum restaurant, va nèixer la idea de fundar un club. Des del principi ens ho vam prendre seriosament, i a la setmana següent ja ho teniem tot tancat" explica David Cuéllar. "He parlat amb joves talents del futbol regional de Tarragona, així com jugadors fets a aquestes categories, i estem cridats a ser l'equip referent de la Quarta Catalana".

El club tindrà una estètica molt semblant a un equip professional. Entrenaran uniformats i tindran roba de passeig oficial del club, tot destinat a posar les bases per tal d'esdevenir un club referent a la demarcació. El 23 d'agost començaran els entrenaments, i el 27 tindran el primer amistós amb el Vila-seca. "La temporada passada, la competició de Quarta Catalana va començar a l'octubre, així que tindrem més d'un mes per carburar i organitzar amistosos amb equips de Segona i Tercera Catalana per estar a punt de cara a l'inici de lliga" rebel·la el navarrès.

Tres ascensos en tres anys

El projecte de club té tres anys vista, on l'objectiu és arribar per a la temporada 2020-21 a la Primera Catalana, encadenant tres ascensos consecutius. Primer, hauran d'aconseguir sortir de Quarta Catalana, el pou del futbol regional, una categoria molt dura, física, i amb molts camps de terra. "L'equip està fet per a una divisió dura com és la Quarta Catalana, i competirem dur, com és aquesta categoria" explica Óscar Abenojar, jugador fins ara de l'Espanya Canonja, i que ha vist en aquest projecte una motivació especial. Per la seva banda, Miguel Ángel González tornarà aquesta temporada als terrenys de joc després d'estar tota la passada temporada al dic sec per una lesió de genoll. "Jugar a Quarta Catalana és el dolent del projecte, però il·lusiona. A més, Cuéllar és un home que sap molt de futbol, i tots podrem aprendre d'ell".

Aquesta primera temporada, el Medi Terraneum jugarà a les Borges del Camp, ja que no hi havia camps disponibles per a aquesta temporada a Tarragona. La intenció és quallar una magnífica temporada allà, i de cara a la següent temporada, ja a Tercera Catalana, optar a jugar en algun camp de la ciutat. Comença la història d'un nou club. El Medi Terraneum lleva les seves àncores i comença a navegar pel món del futbol

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: