Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Focus produirà les cerimònies d’inauguració i cloenda dels Jocs del 2018

És l’empresa adjudicatària dels treballs, amb un pressupost d’1,2 milions / Tindran lloc els dies 22 de juny i 1 de juliol, al camp del Nàstic

El Nou Estadi, on tindran lloc les dues cerimònies dels Jocs Mediterranis El Nou Estadi, on tindran lloc les dues cerimònies dels Jocs Mediterranis ARXIU/ EL PUNT AVUI
Esports Carina Filella / El Punt Avui
Divendres, 10 Novembre 2017 08:49

L’empresa de serveis de l’espectacle Focus no només dissenyarà les cerimònies d’inauguració i de clausura dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, tal com ja tenia adjudicat des de l’any passat, sinó que ara també ha guanyat el concurs per portar a terme els treballs de producció dels dos muntatges, per un import total d’1.196.690 euros.

Focus ha estat l’única empresa que es va presentar al concurs i, un cop aportada tota la documentació exigida, l’òrgan de contractació de la Fundació Tarragona 2017 va acordar adjudicar a aquesta empresa amb seu a Barcelona l’execució dels treballs de producció. Segons la planificació proposada, preveu iniciar els treballs de preparació de les cerimònies amb una antelació de set mesos. Un cronòmetre que comença a córrer ara, ja que la cerimònia inaugural tindrà lloc el 22 de juny del 2018, i la de cloenda, el dia 1 de juliol. Totes dues, a l’estadi de futbol del Gimnàstic de Tarragona.

El cost dels espectacles està inclòs en el pressupost operatiu dels Jocs, que prové, entre d’altres, de les aportacions institucionals –sobretot del govern espanyol–, patrocinis i donacions. L’Ajuntament també està fent gestions amb la Unió Europea per aconseguir una subvenció que es podria destinar també a aquestes dues cerimònies.

Amb aquesta adjudicació, Focus assumeix el projecte artístic i tècnic, la direcció artística i la producció, el subministrament, el muntatge i els assajos, l’operació artística i tècnica, el desmuntatge i la liquidació de les cerimònies. La primera inclourà, a més de les parts artístiques i un espectacle pirotècnic, el que s’ha batejat com la Cerimònia de l’Aigua. De fet, aquesta gala inaugural tindrà referències clares al món de l’esport, al mar i a la cultura mediterrània, i també donarà una visió de Tarragona “com els Jocs de la solidaritat, la pau i la concòrdia entre els països del Mediterrani”. El muntatge també contindrà referències a Tarragona com a ciutat organitzadora i a la resta dels quinze municipis que en seran seu. Pel que fa a la cerimònia de cloenda, segons el disseny fet també per Focus, inclourà la participació d’entitats i associacions culturals i socials de la ciutat i el territori “amb la voluntat d’implicar i fer partícips al màxim els ciutadans locals” i, segons s’indica en el plec de prescripcions tècniques del contracte, tindrà “un contingut més festiu i distès que la cerimònia d’inauguració.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: