Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un total de 8.384 persones s’han inscrit a la borsa de voluntaris dels Jocs

La borsa de voluntaris dels Jocs tanca amb 604 noves altes en només 14 dies / L'equip de voluntaris definitiu se situarà al voltant de les 3.500 persones

Sessió de formació bàsica de voluntaris al Caixafòrum Tarragona Sessió de formació bàsica de voluntaris al Caixafòrum Tarragona TARRAGONA 2018
Esports Redacció Infocamp
Dimarts, 30 Gener 2018 08:07

La borsa de voluntariat dels Jocs Mediterranis ha tancat les seves inscripcions amb un total de 8.384 persones inscrites i 604 noves altes en els darrers 14 dies, període en el que ha estat operativa la campanya comunicativa #ViuelsJocs. A partir d’ara es posa el punt i final a la fase de captació, que donarà pas a la fase operativa de l’esdeveniment, que consistirà, entre altres aspectes, a realitzar formacions específiques, assignar àrees de voluntariat i definir posicions i necessitats concretes dels Jocs. En aquesta darrera fase operativa també està previst posar en funcionament la plataforma de gestió i formació online de voluntaris que permetrà a tots els voluntaris dels Jocs gestionar digitalment el seu perfil personal i realitzar de forma online les seves formacions.

L’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut destacar que “posem el punt i seguit a l’operativa de l’equip de voluntaris. Estem molt satisfets de la implicació de la ciutadania per formar part del projecte i treballarem per tenir un immillorable equip de voluntaris durant els Jocs. Hem superat les millors previsions”.

8.384 persones inscrites

Per sexes, el 57% del total de voluntaris són dones. Pel que fa a la seva procedència, la gran majoria provenen de Tarragona i de la seva demarcació, suposant el 62% del total. El 17% són procedents de la resta de províncies catalanes, mentre que un 8% provenen de la resta de l'Estat. Cal destacar que el 13% són voluntaris internacionals, que provenen de països com Itàlia, Turquia o Algèria, entre d’altres. Per franges d’edat, el volum més gran és el que comprèn entre els 16 i els 25 anys, arribant gairebé al 48%. Les persones que tenen entre 26 i 40 anys suposen un 28% del total, i un 5% dels voluntaris de Tarragona 2018 tenen més de 60 anys.

Cal tenir en compte que un cop sigui analitzada la disponibilitat real i interessos de les persones inscrites a la borsa, l’equip de voluntaris definitiu que atendrà les necessitats operatives dels Jocs a tots els municipis seu se situarà al voltant de les 3.500 persones.

Vinculació de clubs i municipis

En les darreres setmanes el Departament de Voluntaris de Tarragona 2018 ha programat una quinzena de xerrades amb els clubs de totes les disciplines esportives dels Jocs que existeixen al territori. L’objectiu ha estat comptar amb la participació de tots ells a través de la implicació de voluntaris específics esportius vinculats a l’àrea de suport a les competicions dels Jocs. Aquestes trobades s’han gestionat a través de les federacions territorials de cada esport. Des dels municipis seu també s’han convocat reunions informatives per animar als seus ciutadans a formar part de l’equip de voluntaris de Tarragona 2018.

La Diputació de Tarragona i el Servei d’Ocupació de Catalunya formen els Voluntaris 2018

En aquests més de quatre anys en què la borsa haurà estat oberta s’hauran superat les 2.000 persones formades a través de les formacions bàsiques i complementàries gràcies al suport de la Diputació de Tarragona i el Servei d’Ocupació de Catalunya. A més, un miler de persones hauran participat en accions voluntàries organitzades a tot el territori.

En aquest sentit, cal destacar que aquest cap de setmana han tingut lloc al Caixafòrum Tarragona les dues últimes formacions bàsiques de voluntaris, que donaran pas properament a la programació de formacions específiques amb la vista posada ja a la celebració dels Jocs Mediterranis.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: