Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El pavelló Sant Jordi queda fora dels Jocs del 2018

La URV ha comunicat al Govern que no podrà ser seu del voleibol, com s'havia previst per al 2017

Imatge d'arxiu de les obres del pavelló, que tindrà també una piscina coberta. Imatge d'arxiu de les obres del pavelló, que tindrà també una piscina coberta. EL PUNT AVUI.
Esports Azahara Palomares / El Punt Avui
Dijous, 24 Novembre 2016 08:56

Els Jocs del Mediterrani, que se celebraran a Tarragona el 2018 després que ara fa dues setmanes se'n decidís l'ajornament d'un any, hauran de renunciar a una de les seves seus al centre de la ciutat: el reformat pavelló Sant Jordi. El rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Anton Ferré, va confirmar ahir que han comunicat al govern de la Generalitat que no poden “traslladar al 2018 el compromís contret per al 2017, en les condicions actuals”. La Generalitat va cedir els terrenys ocupats pel pavelló –que feia anys que estava tancat– a la URV, que al seu torn va adjudicar la construcció i explotació de l'equipament en concessió a l'empresa Viding.

El contracte inicial preveia que, a canvi d'una inversió de 12 milions d'euros a càrrec de l'empresa per construir l'equipament, aquesta en tindria la gestió i explotació durant quaranta anys. S'establia que, un cop acabades les obres, el pavelló estigués condicionat per ser el marc de les proves de voleibol el juny i el juliol del 2017, que és quan estava previst inicialment que es fessin els Jocs del Mediterrani. Un cop passada aquesta data, Viding havia de tornar a fer obres al pavelló per convertir la pista de voleibol en la zona d'aigua del complex esportiu que l'empresa gestionaria. També s'hi construeix una nova residència universitària, que estaria en funcionament el curs 2017/18. Mantenir el pavelló Sant Jordi com a seu per als Jocs ara del 2018, per tant, suposaria que Viding perdria un any de profit comercial, fet que s'hauria de compensar amb una indemnització.

“El més fàcil és que el govern i els organitzadors busquin una ubicació alternativa. Estic convençut que es trobarà una solució per fer les proves de voleibol en un altre lloc”, va afirmar Ferré, que va reconèixer que veu difícil que el govern s'avingui a compensar econòmicament l'empresa. El ritme de les obres i el seu termini, però, es mantenen igual, segons el rector.

El Sant Jordi era l'únic equipament nou per als Jocs al centre de Tarragona. L'Ajuntament, de fet, feia anys que en reclamava l'obertura a la Generalitat.

La TAP o un altre municipi, les alternatives

Des que es va fer oficial la decisió d'ajornar els Jocs fins al 2018, els organitzadors ja havien fet constar els problemes per l'ús del pavelló Sant Jordi, i fa dues setmanes ja es valorava la possibilitat de buscar una alternativa per a les proves de voleibol. En aquest sentit, fonts de la Fundació Tarragona 2017 van confirmar que les alternatives que hi ha continuen sent acceptar alguna de les ofertes rebudes per altres municipis de la demarcació per ser subseu dels Jocs, o bé traslladar la prova a la TAP, l'antiga plaça de braus propietat de la Diputació, també al centre de Tarragona, i on ja estan previstes les proves de gimnàstica. Les mateixes fonts, però, van declinar ahir valorar les declaracions del rector de la URV i van al·legar que la prioritat és treballar en el càlcul del sobrecost de l'ajornament per plantejar-lo en una pròxima reunió amb el govern estatal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: