Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un centenar de plats de cuina romana a la nova edició de Tàrraco a Taula

De l’11 al 28 de maig nou restaurants de Tarragona oferiran plats, racions o menús, en el marc del Festival Tàrraco Viva

Mostra d'algunes tapes que es serviran en aquest Tàrraco a Taula Mostra d'algunes tapes que es serviran en aquest Tàrraco a Taula JOANNA MASIP
Gastronomia Joanna Masip
Dijous, 04 Mai 2017 11:58

Les Jornades Gastronòmiques de Tàrraco a Taula tornen a la ciutat amb la participació de nou restaurants que oferiran prop d’un centenar de plats de la cuina romana. Com a novetat d’enguany, les jornades compten amb la incorporació de la part més científica de la cuina, és a dir, dos experts en gastronomia i enologia històrica, Joan Gomez de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i Joaquin Ruiz de Arbulo catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili (URV), han fet la tria de vins de les jornades i han assessorat als restauradors en la denominació dels plats.

Tàrraco a Taula dona una visió d’una “ciutat que explica la seva història” i la fa viure, per aquest motiu es tracta d’un “esdeveniment singular que mostra una interpretació de com menjaven els habitants de Tàrraco”, ha volgut remarcar la regidora de Turisme, Inma Rodríguez. Per la seva banda, el president de l’Associació Tàrraco a Taula, Carlos Segarra, ha explicat que és la “manifestació gastronòmica més consolidada i important” de la ciutat, mentre que el director de l’ICAC, Joan Gomez, ha definit les jornades com una mostra de “naturalitat, autenticitat i proximitat” a l’antiga Roma.

Convivium

Prèviament a l’inici de les jornades es celebrarà el Convivium, una proposta que pretén reviure un banquet de l’Antiga Roma i servirà per presentar oficialment les jornades. Es tracta d’un sopar bufet on 6 restaurants oferiran 2 tastos cadascun acompanyats de pa romà, un tast dels 4 vins naturals oficials de Tàrraco a Taula, Tuets Garnatxa Blanc, El Plantarga, Altaroses i Ancestral A pèl, i un tast de la cervesa oficial Rositvm. A més, durant el sopar hi haurà l’actuació del grup de reconstrucció Thaleia.

Els tiquets, a un preu de 25€, es podran adquirir als restaurants participants o a través del telèfon del Patronat Municipal de Turisme (977 25 07 95).

Les tapes i els menús

El Cortijo, el Racó de l’Abat i l’Almosta oferiran plats i racions que oscil•laran entre els 4 i els 10€, mentre que els restaurants Àpats Quattros, Ares, Cocvla, El Llagut, Entrecopes i Sadoll serviran menús a 25€.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: