Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 638

Un segle de Celler Masroig

La producció del Celler Masroig se situa al voltant dels 2,5 milions de quilos de verema a l’any en les varietats de carinyena i garnatxa

Foto de família del Celler Masroig en l'esdeveniment que es va celebrar a Tarragona divendres passat Foto de família del Celler Masroig en l'esdeveniment que es va celebrar a Tarragona divendres passat CEDIDA
Gastronomia
Diumenge, 09 Juliol 2017 15:50

Fundat l’any 1917, el Celler Masroig és actualment un dels referents de la denominació d’origen (DO) Montsant. La seva producció se situa al voltant dels 2,5 milions de quilos de verema a l’any, majoritàriament de carinyena i garnatxa, varietats autòctones d’aquesta zona de la comarca del Priorat.

Aprofitant una data tan rodona com és l’assoliment del centenari de l’existència del celler, l’empresa va voler compartir aquesta celebració amb els seus amics i col·laboradors en un acte públic celebrat a Tarragona. L’esdeveniment va tenir lloc divendres al vespre a la Casa Joan Miret, amb una rebuda de catifa vermella per als assistents. En la trobada, els convidats van poder gaudir d’una exposició que narra els 100 anys d’història d’aquest celler del Priorat i d’un audiovisual que contenia missatges de felicitacions de diversos personalitats, com ara Joan Dausà, Xavier Graset, Francesc Mauri i Lluís Marquina, entre d’altres.

Vi del centenari

En el marc d’aquest acte, es va presentar públicament i es va poder tastar, en primícia, el vi del centenari, que fins aquest moment era inèdit. La presentació va anar a càrrec del director tècnic i enòleg del celler, Carles Escolar. El vi del centenari és un producte elaborat exclusivament per celebrar aquest segle de vida, i s’ha realitzat una edició limitada de 500 ampolles firmades per Escolar. Aquesta producció ha tingut com a fruit un vi 100% masrojà, 100% carinyena, la varietat més preuada del poble del Masroig, on hi ha la bodega. En tot moment, la festa va anar acompanyada dels millors vins del celler i d’un assortiment de plats i tapes gurmet mentre sonava música en directe a càrrec del grup Filferro.

Gran pastís

Cap al final de l’esdeveniment es va obsequiar els presents amb un gran pastís en forma de 100 per commemorar l’acte. Aquesta presentació va estar acompanyada d’un espectacle de foc i malabars i d’una fotografia de família. Tot plegat, una festa pensada per agrair i enfortir lligams amb totes les persones que acompanyen aquest projecte empresarial.

Segons Celler Masroig, la història de l’empresa té al darrere matisos, lluites i victòries al llarg dels cent anys d’elaboració dels seus productes. Actualment, en destaquen sobretot el vi i l’oli. Al respecte d’aquest darrer producte, el Celler Masroig elabora oli d’arbequina sota la denominació d’origen protegida (DOP) Siurana. L’extracció d’aquest oli es fa exclusivament mitjançant sistemes mecànics i en fred. Aquesta metodologia aconsegueix olis més afruitats, amb una tipicitat diferenciada que reflecteix el terreny i el clima de la comarca. El celler també promou experiències d’enoturisme, com ara visites al celler, al molí o d’altres d’enfocades a activitats de temporada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: