Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Santa Coloma de Queralt és terra de safrà

La tercera edició de la festa es manté, però amb canvis en la programació de demà a la tarda a causa dels esdeveniments que han tingut lloc aquests últims dies al país

La cuina en directe mostra elaboracions amb el safrà com a ingredient destacat La cuina en directe mostra elaboracions amb el safrà com a ingredient destacat AJUNT. SANTA COLOMA DE QUERALT
Gastronomia Maria J. Ramos/El Punt Avui
Divendres, 10 Novembre 2017 18:47

La festa Som Terra de Safrà ha arrencat aquest divendres a la tarda a Santa Coloma de Queralt amb normalitat, però s’allargarà un dia més, fins diumenge al matí, a causa dels canvis que s’han fet en el programa previst inicialment. La convocatòria de la diada nacional per la llibertat, la manifestació de demà a la tarda a Barcelona, coincidia amb un bon gruix d’activitats de la festa. Ara, dissabte al matí es mantenen tots els actes i s’hi afegeix una demostració de cuina de Mariona Quadrada, mentre que les propostes de la tarda es traslladen a diumenge al matí, amb alguns actes que s’han hagut de suspendre definitivament, com el taller de cuina infantil, la teatralització del lliurament del delme i el correfoc Safroc.

En un llibre

La festa Som Terra de Safrà manté l’objectiu que la va impulsar ara fa tres anys: recuperar, divulgar i promocionar el llegat històric i etnogràfic del safrà a Santa Coloma, una relació que es va iniciar en època medieval i que en els darrers anys s’ha reprès amb força. Emmarcat en aquesta voluntat divulgadora, avui a les 20h, al castell, es presentarà el llibre 'El safrà. Secrets d’una espècia valuosa', que ha publicat la Fundació Queralt. El volum dona a conèixer aquesta espècia des d’un punt de vista local relacionant-la amb diferents àmbits, com ara la gastronomia, la medicina, la història o la cultura colomina. 

De fet, una altra novetat del programa és que el mercat amplia el ventall de productes artesans gastronòmics que seran de Santa Coloma però també de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra. Cal dir que els productors, comerciants i restauradors colomins participaran en la jornada oferint productes i menús elaborats especialment per aquest dia, amb el safrà com a ingredient estrella. Durant el matí de dissabte es podrà participar en la recollida de flors de safrà i una visita guiada al call; obrirà l’antiga botiga de cal Jaume Punto, es faran xerrades, tallers i teatre infantil, però destaquen sobretot les dues sessions de cuina en directe amb els cuiners Pep Nogué i Mariona Quadrada.

Després de cada demostració s’oferirà un tast del plat acompanyat de cervesa local i vins de la DO Conca de Barberà. Diumenge al matí, més demostracions de cuina, amb Bet Florensa, Anna Pascual i Josep Lahuerta i Elisabet Pollina, i es lliuraran els premis del primer Concurs de licor de safrà i de ratafia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: