Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 1.500 persones participen a la segona edició de l'Embutada

En un tinerari guiat per antics cellers de la Part Alta, molts tarragonines van descobrir la vinculació de la ciutat amb l'elaboració de vi

Nombrosos ciutadans van participar en la segona edició de l'Embutada, a la Part Alta de Tarragona Nombrosos ciutadans van participar en la segona edició de l'Embutada, a la Part Alta de Tarragona GABRIELLA NONINO
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Novembre 2017 08:04

Més de d'un miler i mig de persones van participar al llarg de tot el dissabte a la segona edició de la Festa del Vi Novell de Tarragona, l'Embutada, que organitza l'associació Santa Teca. La celebració va tenir lloc a la Part Alta en un itinerari guiat per espais de vi en el qual hi van participar al voltant d'un centenar de persones. Tot seguit, a la seu del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, seu estable de l'entitat, es va desenvolupar la resta de l'activitat.

Un total de 12 cellers de vi ecològic català van participar a la cita enològica amb els primers vins de l'any, alguns embotellats i d'altres encara no. El vi novell es va beure amb l'embut -com tradicionalment feien els pescadors i castellers per celebrar l'arribada del vi novell a la Part Alta de Tarragona-, però també hi ha qui ho va fer amb el porró o amb les copes de Santa Teca. A primera hora del matí, l'historiador Jordi Bertran va liderar un recorregut per 4 antics cellers de la ciutat que va despertar la curiositat de molts tarragonins que desconeixien el vincle de la ciutat amb l'elaboració de vi. En algunes cases de la Part Alta encara es conserven els trulls on es vinificava. Durant el circuït, molt tarragonins es van anar afegint a la ruta que van acompanyar una banda de músics i castellers.

Quant a les activitats per als més petits al COAC, organitzades per l'associació Enclusa Priorat, uns 50 nens van participar en el taller d'elaboració de most. Els nens van piar el raïm a l'antiga (amb els peus com es feia antigament), el van premsar, embotellar i van dissenyar manualment les etiquetes de les ampolles de most que es van endur a casa. Entre el torn de matí i de tarda, mig centenar de nens i nenes van poder gaudir de la iniciativa que tant l'Enclusa com Santa Teca creuen imprescindible per apuntalar la cultura del vi.

Des de l'organització es valora molt positivament la recuperació de la Festa del Vi Novell de Tarragona per l'alt nivell de participació de la ciutadania i la curiositat que els desperta conèixer els vincles de Tarragona amb el vi. També es valora la participació de cellers del territori que fan vins ecològics i identitaris, elaborats artesanalment, així com la selecció gastronòmica que en aquesta edició va anar a càrrec del Bar Cortijo de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: