Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls engega motors per a la temporada de calçotades

Una vintena de restaurants de la ciutat i cellers de la DO Tarragona participen demà en el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot / El xef Joan Bosch, Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls

Valls obrirà la temporada de calçots amb una gran Jornada Gastronòmica Valls obrirà la temporada de calçots amb una gran Jornada Gastronòmica CEDIDA
Gastronomia Maria J. Ramos/El Punt Avui
Divendres, 24 Novembre 2017 19:42

Els productors de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls han començat a collir els primers ceballots tendres, senyal que la temporada de calçotades està a punt de començar. I per encetar-la oficialment, aquest dissabte Valls celebrarà la Jornada Gastronòmica del Calçot, que reuneix els principals restauradors de la ciutat, xefs de prestigi, cellers i agricultors. Aquesta festa tindrà com a protagonistes la cuina del calçot i també el xef cambrilenc Joan Bosch, a qui s’atorgarà el títol d’Amic de l’Autèntica Calçotada. Ell també serà qui obrirà la temporada amb l’arrencada simbòlica del primer calçot en un camp d’un dels agricultors de la IGP Calçot de Valls. Així, la quarta Jornada Gastronòmica del Calçot començarà a les 10h, amb aquest acte simbòlic i continuarà a l’ajuntament amb la sessió més protocol·lària.

Les activitats més populars es portaran a terme a la plaça del Pati, on a les 11:30h s’obrirà el Mercat de Tastets de la Cuina de Calçot i Vins DO Tarragona. Els plats estaran preparats pels restaurants KdValls, Planeta Kasteller, Luga, Ca l’Àngel, Marma, Kristina, Càtering ForEvents, Julià Mallol, Masia del Pla, Masia Bou, Portal 22 i Cal Ganxo, i els vins de la DO Tarragona estaran representats pels cellers Vives Ambrós, Vinícola de Nulles, Mas Vicenç, Blanch i Estol Verd. Les degustacions s’oferiran fins a les 15:30h. Seran deu especialitats diferents amb calçots, i cada tapa o ració costarà 2 euros i cada copa dels vins dels cellers, 1 euro.

D’altra banda, a les 12:30h, s’iniciaran les demostracions de cuina en directe que protagonitzaran els xefs amb Estrella Michelin Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar, i Hideki Matsuhisa, del restaurant Koy Shunka, ambdós de Barcelona, i Arnau Bosch, de Can Bosch de Cambrils. En aquestes sessions de cuina en directe estaran acompanyats pel vallenc José García Crespo, del restaurant Luga.

28 de gener del 2018

La IGP Calçot de Valls augura una bona temporada pel que fa a la quantitat i la qualitat dels calçots. La cinquantena de productors que hi estan adscrits preveuen collir entre 12 i 13 milions de calçots, i la resta de productors podrien arribar a recol·lectar uns 60 milions de calçots més, que s’aniran traient al mercat en remeses marcades per la data de plantació esglaonada, de manera que es garanteix la producció fins al mes d’abril. Finalment, s’ha de recordar que d’aquí a dos mesos, concretament el 28 de gener del 2018, se celebrarà la Gran Festa de la Calçotada, que marca l’inici de la temporada alta de les calçotades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: