Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'ACA retira la vegetació acumulada en un tram de llera d'un torrent a Picamoixons

S’ha actuat en un sector d’uns 300 metres del torrent de les Guixeres -conca del riu Francolí- que garanteix la lliure circulació de l’aigua en avinguda i s’eviten possibles danys en un pont per on passa la T-743

Panoràmica del torrent de les Guixeres, a la conca del riu Francolí, a l'altura de Picamoixons Panoràmica del torrent de les Guixeres, a la conca del riu Francolí, a l'altura de Picamoixons ACA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Diumenge, 30 Juliol 2017 13:22

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat diverses actuacions de manteniment i conservació de lleres en un tram d’uns 300 metres del torrent de les Guixeres (conca del Francolí). Els treballs s’han dut a terme prop del nucli urbà de Picamoixons, al terme de Valls, i han tingut un cost proper als 3.500 euros.

En una superfície aproximada de 2.700 metres quadrats i fora de zona urbana, s’ha retirat la vegetació que ocupava la llera (principalment canya) i que obstaculitzava la lliure circulació de l’aigua. Amb aquesta actuació, es minimitza el risc de desbordament en cas d’avingudes i s’eviten danys en el pont de la T-743, sota el qual discorre el torrent.

Les actuacions de manteniment i conservació de lleres que duu a terme l’ACA de manera periòdica van encaminades a garantir la lliure circulació de l’aigua i, per aquest motiu, es fa una retirada selectiva de vegetació i també es lluita contra les espècies invasores vegetals. En aquells casos en què sigui possible, també es fomenta el creixement i plantada d’arbustos i arbres autòctons.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: