Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla aprova per unanimitat el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

Aquesta mesura té per objectiu reduir en un 25% les emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH) abans del 2020, en comparació amb el 2005

Imatge de la piscina d'Altafulla, en la qual ja s'han iniciat algunes intervencions en el marc del PAES Imatge de la piscina d'Altafulla, en la qual ja s'han iniciat algunes intervencions en el marc del PAES CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 04 Agost 2017 09:21

El ple del consistori d’Altafulla va aprovar per unanimitat, el passat 31 de juliol, el pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), que té per objectiu reduir en un 25% les emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH) abans del 2020 en comparació amb el 2005. Després que a principis d’any l’Ajuntament realitzés un inventari municipal sobre el consum energètic i les emissions de GEH, es va decidir prendre aquesta mesura. La contaminació ambiental a Altafulla és causada majoritàriament pels transports i el sector domèstic, amb un 44% i un 27% respectivament.

Aquesta acció significarà complir amb els compromisos plantejats en el marc del Pacte d’Alcaldes. Per això, hi ha programades un total de 29 accions per dur a terme tant en l’àmbit municipal de l’Ajuntament com en l’entorn domèstic. Algunes d’aquestes intervencions ja s’han començat a treballar, tal com va apuntar el regidor de Serveis, Micha Preuss, a la via pública i en equipaments com les escoles la Portalada i el Roquissar, la llar d’infants Hort de Pau, el pavelló i la piscina i les dependències de la Policia Local. “L’aprovació del PAES ha de ser un pas més a l’hora de rebre subvencions per part de l’administració”, va afegir Preuss.

Les millores en l’àmbit municipal, segons el regidor de Serveis, estan previstes als aïllaments i sistemes de calefacció i refrigeració, així com també en l’enllumenat públic, un exemple del qual és la nova il•luminació que ha instal•lat la Brigada a l’entorn del Castell. D’altra banda, Preuss considera que cal potenciar l’ús d’energies renovables així com millorar la mobilitat sostenible, amb la creació d’aparcaments per a cotxes elèctrics i l’ampliació de llocs per a bicicletes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: