Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou reparteix cubells per reciclar envasos a les guinguetes de la platja

La iniciativa té com objectiu millorar la gestió dels residus als contenidors per part de grans productors

L'educadora medioambiental distribuint els cubells a les guinguetes L'educadora medioambiental distribuint els cubells a les guinguetes CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 17 Agost 2017 16:46

Les guinguetes de les platges de Salou ja compten amb contenidors específics per a reciclar envasos lleugers. Ja s’han repartit fins a 78 cubells i contenidors petits per reciclar els envasos entre bars i restaurants que es van visitar, prèviament, amb l’objectiu de buscar la seva complicitat i augmentar el reciclatge d’envasos. Aquesta acció no finalitza en aquesta primera actuació, ja que s’ha previst una segona fase on es visitaran 193 establiments més. Tots ells, anteriorment, van rebre unes jornades informatives –comerç a comerç- que finalitzen ara amb el repartiment del material necessari per a poder portar a terme un correcte reciclatge.

La intenció de la campanya –organitzada entre ECOEMBES i l’Ajuntament de Salou- és augmentar el reciclatge d’envasos lleugers (contenidor groc) dels quals el juliol se’n van recollir 95 tones, un 26% més que el juliol del 2016. Malgrat tot, des de l’àrea de Medi Ambient es busca augmentar aquestes dades i s’estan estudiant nous sistemes de recollida que facilitin l’increment de les dades de recollida. La regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, ha explicat que “es tracta d’una campanya amb la que volem incrementar el reciclatge d’envasos lleugers, alhora que conscienciar al sector d’Hosteleria, Restauració i Càtering de la importància del reciclatge i aportar el nostre granet de sorra en aquest canvi”.

Altres iniciatives de reciclatge

Dins la campanya per fomentar l’augment del reciclatge d’envasos lleugers, els educadors s’han trobat idees enginyoses dels establiments per tal de millorar la recollida selectiva o disminuir residus produïts. Una d’aquestes iniciatives pionera a les comarques de Tarragona ha estat la de la Guingueta Leon a la platja de Llevant on els còctels se serveixen amb palletes que es poden menjar. D’aquesta manera s’evita la utilització de palletes de plàstic que van al rebuig i fan malbé el planeta. Una altra idea enginyosa és la del restaurant Thaj Mahal que ha reutilitzat dos bidons de 265 litres d’oli per convertir-los en contenidors de vidre i envasos lleugers. Una idea pròpia i original per donar una nova vida a objectes que serien llançats a la brossa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: