Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona 2018 aposta per l’eficiència energètica

Una visita de geògrafs avala el projecte smart amb panells solars, il·luminació led i el sistema de recollida d’aigües

Els geògrafs han visitat l'Anella Mediterrània Els geògrafs han visitat l'Anella Mediterrània JUDIT FERNÁNDEZ
Medi Ambient Marina Martínez
Dimecres, 27 Setembre 2017 17:07


Tarragona ha rebut avui la visita de dos geògrafs especialitzats en ciutats intel·ligents per comprovar que el projecte smart a l’Anella Mediterrània ubicada a Campclar s’ha complert. Els experts han avalat que l’ obra pública ha estat treballada amb criteris d’eficiència energètica a partir d’alguns exemples com el sistema de reg pensat per estalviar i reutilitzar l’aigua, un estadi d’atletisme que es ventila per sí sol sense la necessitat d’instal·lar aparells d’aire condicionat o els panells solars i la il·luminació led per evitar la contaminació lumínica. Tot i així, la directora de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, Begoña Floria, ha remarcat que tot i que les aplicacions tecnològiques són importants, el que s’ha de tenir en compte és el disseny de l’espai: “Servirà com una zona de trobada que cohesiona els barris de ponent i s’atorga a aquesta àrea -tot i que estigui envoltada d’indústria i comerç- un pulmó verd”. A més, ha afegit que “més enllà de l’àmbit esportiu, l’Anella permet ser un punt on les famílies podran gaudir i on la ciutadania es podrà trobar”.

Per la seva part, un dels geògrafs de la consultoria Geocyl, Pablo Rodríguez, ha explicat que els dos objectius de l’empresa són difondre i analitzar les iniciatives smart city. Després de la visita, Rodríguez, ha puntualitzat que “hi ha un projecte smart lligat a l’Anella Mediterrània i contempla accions de millores energètiques i d’il·luminaria, entre d’altres. El geògraf ha conclòs: “Tot ha estat resolt de la millor manera possible”. Fins ara unes 150 persones ja s’han inscrit per visitar els equipaments de l’Anella. Ho podran fer a partir del 2 d’octubre quan torni a funcionar l’Estadi d’Atletisme.

Eficiència a l’estadi d’atletisme

Un clar exemple d’eficiència energètica es troba a l’Estadi d’Atletisme. El sostre esta revertit amb ceràmica per fer d’aïllant i així, a l’hivern l’escalfor no marxa i a l’estiu no entra. Les tires fixes col·locades a l’exterior de diferent manera estan pensades per aprofitar la llum solar durant tot el dia; és a dir, l’interior de la infraestructura compta durant tot el dia amb llum solar. A més, un altre exemple d’eficiència és que a la part superior, s’ha instal·lat una claraboia per si algun dia fos necessari tancar-ho.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: