Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Consorci d’Aigües de Tarragona aprova un pressupost de 41,3 milions pel 2018

La inversió global serà de 2,1 milions, que inclou la millora de la qualitat de l’aigua així com el control d’aquesta qualitat a través de 15 equips de mesura on-line a diferents llocs de la xarxa

Assemblea General del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) celebrada avui a l’Aula de l’Aigua de la planta de potabilització de l’Ampolla Assemblea General del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) celebrada avui a l’Aula de l’Aigua de la planta de potabilització de l’Ampolla CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 17 Octubre 2017 17:45

L'Assemblea General del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) celebrada avui a l’Aula de l’Aigua de la planta de potabilització de l’Ampolla ha aprovat els pressupostos de 2018 per un import total de 41.325.405 euros. 

La continuïtat amb el model de gestió eficient, juntament amb una notable recuperació dels consums, ha permès consolidar tendències dels darrers anys. La previsió de l’increment de consum, que passa dels 71,1 Hm3 estimats per enguany, a un 3,8% més per a 2018, que suposaran uns 73,5 Hm3. Tot i aquest increment, el preu mitjà de la tarifa mitjana de consum es redueix un 4,78%, això es deu tant a l’estalvi en el cost de reactius (€/kg) com a l’entrada en servei de la planta d’ozó i l’efecte del SAOOEC d’estalvi energètic.

Precisament, amb la posada en marxa de la planta d’ozó (procés de desinfecció de l’aigua en substitució del clor), un projecte pioner a Catalunya, s’ha aconseguit un estalvi del 16% en els costos dels reactius. Aquests factors, juntament amb l’estabilització de les despeses fixes d’explotació i dels cànons (de Derivació, de Regants i de l’Aigua), han situat la tarifa mitjana de consum en 0,5623 €/m3 (un 4,78% menys que enguany).

Aquest preu de 0,5623 €/m3 de la tarifa mitjana d’aigua consumida s’estructura d’acord amb els següents percentatges: el 39% correspon a les despeses d’explotació, el 37% és dels cànons (de naturalesa tributària, que el CAT es veu obligat a repercutir i actua com a recaptador per a les administracions corresponents), i el 24% representa la càrrega de les necessitats financeres.

Invertir en la millora i el control de la qualitat de l'aigua

El pressupost també preveu una inversió global que serà de 2,1 milions d’euros. El més rellevant serà la millora de la qualitat de l’aigua així com el control d’aquesta qualitat a través de 15 equips de mesura on-line a diferents llocs de la xarxa, a més d’inversions en seguretat física i lògica a diverses instal·lacions i les inversions habituals destinades a renovacions en manteniment mecànic, elèctric i de telecomandament.

D’altra banda, per aquest 2018 es crearà la seu electrònica i un portal de transparència per millorar la relació amb els propis consorciats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: