Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El CAT redueix fins a un 15% els costos energètics

El consorci consolida així el seu nou projecte, del qual s’ha recuperat la inversió inicial d’1,2 milions d’euros

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha instal·lat el Sistema Automàtic d’Operació amb Optimització Energètica (SAOODEC) El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha instal·lat el Sistema Automàtic d’Operació amb Optimització Energètica (SAOODEC) CAT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 29 Novembre 2017 13:18

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha estat el primer en instal·lar a l'Europa continental el projecte SAOODEC (Sistema Automàtic d’Operació amb Optimització Energètica al CAT), amb l’objectiu d’obtenir el cost energètic més baix possible. El sistema es va posar en marxa l’any 2016 i a hores d’ara ja s’ha recuperat la inversió inicial amb més d’un milió d’euros. Durant l’any passat es va reduir els costos fins a 850.000 euros i aquest any es preveu un estalvi de 350.000 euros.

El SAOOEC és una solució que facilita la planificació d’operacions per les pròximes 48 hores amb l’objectiu d’optimitzar els costos d’explotació i aconseguir generar un estalvi energètic, consumint l’energia en el moment del dia en què el seu cost és més baix. El cap de manteniment del CAT, Andreu Fargas, assegura que “ens soluciona un seriós problema operacional com el cost de l’energia i justifica amb escreix la inversió inicial”.

Aquest sistema ja s’ha exposat al Col·legi d’Enginyers de Camins a la segona edició del curs ‘Enginyeria de la ciutat intel•ligent’ i es presentarà al març de l’any vinent al Congrés SWAN (Smart Water Networks Forum) per mostrar les oportunitats que ofereix aquest nou projecte.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: