Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’ACA aprova l’ampliació de la depuradora de Vila-seca i Salou

La planta tindrà una nova línia de tractament i s’adequarà a les necessitats de sanejament actuals i futures dels dos municipis

Imatge de la depuradora de Vila-seca i Salou Imatge de la depuradora de Vila-seca i Salou CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 11 Desembre 2017 11:37

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat el projecte per ampliar i millorar la depuradora de Vila-seca i Salou. Aquesta actuació, que està inclosa dins la planificació hidrològica actual (període 2016-20121), preveu una nova línia de tractament, composada pel decantador primari, el reactor biològic i el decantador secundari, que se sumaria a les tres ja existents. D’aquesta manera, s’incrementa la capacitat de tractament, passant dels 47.500m3/dia actuals als 63.333m3/dia, i adequant la planta a les necessitats de sanejament actuals i futures. En aquest sentit, també s’incrementarà la població servida, passant dels 197.916 habitants equivalents als 263.888.

El projecte també inclou la construcció de nous elements de la línia de fangs, com un nou espessidor primari per gravetat i un nou espessidor secundari per flotació, a més de l’adequació dels elements auxiliars.

Totes aquestes millores es construiran en els terrenys actuals de la depuradora, sense necessitat d’expropiar i garantint el mateix temps el funcionament de la planta durant els treballs d’ampliació i millora.
A data d’avui, les 516 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa al Tarragonès, la demarcació compta amb 12 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 95% de la seva població.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: