Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc fa un nou pas per restaurar el bosc de ribera als marges del riu Francolí

L'Ajuntament de Montblanc aprova la memòria valorada per a la restauració / Les obres a realitzar són treballs forestals, la plantació d'arbres autòctons i aspectes sobre el reg

Imatge d'arxiu de taques de recuperació de la vegetació de ribera del riu Francolí a Montblanc Imatge d'arxiu de taques de recuperació de la vegetació de ribera del riu Francolí a Montblanc ASSOCIACIÓ CEN
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 13 Desembre 2017 19:01

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Montblanc ha donat llum verda a l'aprovació de la memòria valorada per a la restauració del bosc de ribera als marges del riu Francolí. L'objectiu del consistori és el de mantenir un espai fluvial ecològicament sostenible i net i, alhora, potenciar les funcions ambientals dels espais de ribera, en especial la funció paisatgística, de lleure i educativa. En un futur, també es vol potenciar una funció educativa involucrant entitats i centres de formació del municipi en el coneixement d'aquests espais tan complexos i tan interessants com són les riberes de rius.

Les actuacions concretes per a restaurar la vegetació de ribera són l'eliminació de la canya als vorals del camí, la posterior replantació amb varietats locals d'arbres de diferents edats i d'espècies autòctones per conservar la diversitat genètica global -uns 150 arbres planifolis autòctons de ribera- i el reg suficient de les noves plantacions i de les realitzades entre els anys 2016 i 2017 en tot el tram del riu Francolí, de 2.645 metres aproximadament, que va del Pont Nou a l'enclusa de La Sallida. Puntualment, també es realitzaran treballs de manteniment forestal a la Font de la Ceba i al Pont de les Bruixes.

Els avantatges d'aquesta actuació són donar continuïtat a la millora de la qualitat de l'entorn entre dos espais on ja s'ha actuat del marge dret del riu Francolí, com són l'espai comprès entre el Pont Vell i el Molí del Pas i l'espai d'aiguabarreig del riu Francolí amb l'Anguera, i també es vol prioritzar la restauració d'un entorn proper al nucli de Montblanc on ja s'hi ha fet esforços i es comença a veure “ben conservat” perquè ja s'ha revertit la degradació més evident.

El pressupost base de licitació és de 34.162,96 euros, IVA inclòs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: