Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El 112 rep 193 trucades per incidències relacionades amb el fort vent

El vent ha fet caure un mur d’un pati d’una comunitat de veïns a la ciutat de Tarragona sense causar ferits

Passatgers fent el transbord del tren als autobusos habilitats per Renfe a l'estació de l'Aldea Passatgers fent el transbord del tren als autobusos habilitats per Renfe a l'estació de l'Aldea JORDI MARSAL/ ACN
Medi Ambient ACN
Dimecres, 17 Gener 2018 11:07

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 193 trucades fins a dos quarts de deu del matí per incidències relacionades amb el fort vent. La majoria d’aquestes s’han fet des del Barcelonès (107) i des del Baix Llobregat (31). Per municipis, les trucades s'han rebut majoritàriament des de Barcelona (93) i Castelldefels (22). Els avisos s’han fet arran de la caiguda d’arbres, obstacles a la calçada i risc estructural exterior (uralites i tendals). També s’ha produït alguna incidència de més gravetat com la caiguda d’un mur d’un pati d’una comunitat de veïns a la ciutat de Tarragona sense causar cap persona ferida. Per la seva banda, els Bombers han rebut 81 avisos fins a les deu del matí a causa del fort vent, la majoria, 53, a l'àrea metropolitana de Barcelona, sobretot en municipis de la zona costanera.

Renfe també ha informat que per previsió de forts vents mantindrà tallada la circulació ferroviària entre l'Ametlla i Mont-roig fins a les onze del matí. La companyia ferroviària ha establert un servei alternatiu per carretera entre l’Ametlla i Cambrils per als trens Regionals de la R16 (Barcelona - Tortosa per Tarragona), i per als trens de Llarga entre l'Aldea i Tarragona.

Així mateix, a causa del vent s’ha limitat la velocitat de circulació dels trens a la zona de la demarcació de Tarragona, afectant els trens de les línies R13, R14 i R15. Aquestes limitacions de velocitat també es registren al tram Ripoll-La Tour de Carol de la línia R3.

Segons el Servei Meteorològic, les ratxes de vent han assolit els 82 km/h a la Zona Universitària de Barcelona, l'Observatori Fabra ha registrat 75 km/h, al Complex Educatiu de Tarragona han assolit els 89 km/h, Alguaire els 85 km/h, a Cunit els 81 km/h, a Vallirana els 72 km/h i a Portbou han arribat als 122 km/h.

Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya Ventcat per les fortes ventades que s’estan produint i que afectaran el litoral i prelitoral des de Barcelona fins al Baix Camp fins el migdia. Protecció Civil ha demanat molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: