Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Senat insta a Foment a posar pantalles acústiques a l'A7 al seu pas pel barri de l'Aqüeducte de Tarragona

La moció presentada per la senadora Laura Castel (ERC) ha aprovada per unanimitat

La zona compresa pel carrer Sant Auguri, Sant Eulogi i el tram de l'Avinguda Rovira i Virgili està afectada pel soroll del trànsit de vehicles La zona compresa pel carrer Sant Auguri, Sant Eulogi i el tram de l'Avinguda Rovira i Virgili està afectada pel soroll del trànsit de vehicles CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 14 Març 2018 17:36

La senadora d'ERC, Laura Castel, ha defensat la moció a la Comisión de Fomento del Senado que insta al govern espanyol a pal·liar els problemes de contaminació acústica a la carretera A7, al pas de Tarragona, concretament a les zones del carrer Sant Auguri, Sant Eulogi i el tram de l'Avinguda Rovira i Virgili afectats, per minimitzar les conseqüències negatives pels veïns de la zona. Aquesta petició ha estat aprovada per unanimitat per tots els partits polítics. Aquesta moció ja va ser presentada al ple de l'Ajuntament de Tarragona de l'abril de 2017 i tambéva ser aprovada també per unanimitat.

Amb aquestes mocions, els republicans volen que l'Estat prengui mesures urgents i doni així resposta a la reiterada demanda de l'Associació de Veïns Aqüeducte. Aquesta problemàtica afecta en la zona dels carrers de Sant Auguri i Sant Eulogi en què l'autovia A-7 passa a escassos metres dels habitatges i els veïns han de suportar una alta contaminació acústica. Des de setembre del 2002, els veïns de la zona venen reclamant les pantalles de protecció acústica sense èxit malgrat que la Guàrdia Urbana ha pogut constatar amb sonòmetres que el soroll supera els límits recomanats per l'OMS.

La senadora d'Esquerra Republicana, Laura Castel, ha reclamat que "si el Ministerio de Fomento disposa de diners per rescatar les radials de Madrid, amb més de 3000M d'euros, no ha de ser complicat complir amb la normativa de contaminació acústica publicada a la pròpia web". Per la seva banda, el portaveu d'ERC-MES-MDC a l'Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà ha destacat que "el soroll del trànsit rodat amb què conviuen els veïns del barri de l'Aqüeducte pot arribar a ser insuportable", i ha afegit que lamenten que "des de Madrid fa massa temps que s'excusen en la manca de pressupost i es queden de braços plegats davant una situació que afecta la salut de la gent. Esperem que amb la moció aprovada avui al senat es desencalli per fi aquesta llarga reivindicació".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: