Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Parc Natural de Montsant i la Serra de Llaberia acrediten 20 nous punts d’informació

S’han organitzat dos cursos durant el maig i el juny perquè empreses, entitats i particulars vinculades al turisme en espais naturals puguin desenvolupar les seves activitats

Imatge d'una classe de geologia durant el curs de bon coneixedor del Parc Natural de Montsant Imatge d'una classe de geologia durant el curs de bon coneixedor del Parc Natural de Montsant BIEL ROIG/ARXIU PNMON
Turisme Redacció Infocamp
Divendres, 21 Juliol 2017 12:11

Durant el mes de maig i juny, el Parc Natural de Montsant, amb el suport de la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Priorat, i el Consorci de la Serra de Llaberia, ha organitzat dos cursos de formació perquè empreses, entitats i particulars del sector turístic comptin amb els coneixements necessaris per a desenvolupar funcions d’informadors d’aquests espais naturals, en el pla d’accions de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Priorat. Per una banda, amb un dels cursos s’han acreditat 20 nous punts d’informació i per una altra, amb l’altre curs, 31 persones com ‘bon coneixedor del Parc Natural de Montsant’.

D’aquesta manera, i a través de la formació, es pretén respondre a l’objectiu de divulgar i donar a conèixer el patrimoni natural i cultural dels espais naturals protegits del Priorat. Així mateix, també es volen donar a conèixer les activitats que s’hi poden desenvolupar, de manera que els professionals que treballen en l’àmbit del turisme puguin oferir una informació de qualitat al públic visitant.

20 nous punts d’informació

Un total de 20 establiments del Priorat s’han acreditat com a nou punt d’informació del Parc Natural de Montsant i l’Espai d’Interès Natural Serra de Llaberia, en superar un curs de 40 hores, que ha servit per ordenar l’activitat d’informació al visitant a la comarca. Al priorat on només existeix oficialment un punt d’informació turística, l’Oficina de Turisme del Priorat, a Falset, on habitualment són també els agents vinculats al sector turístic els que han de desenvolupar aquesta tasca.

Després d’una llarga reivindicació del Parc davant d’aquesta realitat, aquest curs és la resposta per dotar als professionals de la comarca dels coneixements necessaris de dos dels espais naturals protegits –tant de Montsant com de Serra de Llaberia– de la comarca. La formació s’ha dirigit especialment a treballadors d’allotjaments i restaurants, com també a guies de productors locals diversos (cellers, cooperatives, agrobotigues, etc.).

31 bons coneixedors del Montsant

Alhora, el Parc Natural del Montsant també ha acreditat 31 persones com a ‘bon coneixedor del Parc Natural del Montsant’. En aquest cas, la formació ha estat dirigida a les persones i empreses o entitats que vulguin desenvolupar la seva activitat professional dins l’espai natural protegit, que han hagut de realitzar un curs de formació de 80 hores durant els mesos de maig i juny. Es tracta d’una formació per poder desenvolupar activitats de guiatge i descoberta dels valors naturals, culturals, i paisatgístics del Montsant. El perfil dels participants ha estat, principalment, educadors ambientals, guies, monitors d’activitats esportives en el medi natural i professionals al capdavant d’empreses turístiques, com també per a les persones que treballen en punts d’informació en els equipaments oficials de la comarca, com ara la Cartoixa d’Escaladei o el mateix Parc Natural.

El curs de ‘bon coneixedor’ serà obligatori per a totes aquelles empreses i autònoms que vulguin acreditar-se individualment amb la Carta Europea de Turisme Sostenible. Els punts acreditats com a informadors establiran un acord estable de col·laboració amb el Parc Natural de Montsant.

Formació teòrica i pràctica

Els cursos s’han estructurat en base sessions teòriques i de sortides de camp als principals punt d’interès del Parc, a més d’aprofundir en la Carta Europea de Turisme Sostenible del Priorat, que va ser un dels temes centrals. Un segon bloc de continguts s’ha centrat en els recursos d’interpretació ambiental i en conèixer les regulacions i recomanacions que afecten els usos recreatius que existeixen en els espais naturals protegits. Està previst fer l’entrega oficial d’acreditacions al mes de setembre i una nova convocatòria dels cursos cara el proper any.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: