Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

22 famílies participen als tallers de la Ruta del Paisatge dels Genis

Un total de 38 nens han participat als tallers del 'FamilyArt Experience' que proposava aquest viatge artístic al món de Gaudí, Miró, Casals i Picasso 

El taller 'Sigues músic per un dia' va tenir lloc al Museu Pau Casals del Vendrell El taller 'Sigues músic per un dia' va tenir lloc al Museu Pau Casals del Vendrell CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Dimarts, 17 Octubre 2017 11:25

Un total de 22 famílies han participat el pont d’Octubre a la primera edició del FamilyArt Experience, una proposta de la Ruta del Paisatge dels Genis per a famílies amb inquietuds artístiques que han despertat el seu geni creatiu de la mà d’Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso.

Organitzada pel Paisatge dels Genis, amb els municipis de Reus, Mont-roig del Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, i comercialitzada per l'agència de viatges Expeerio Viatges, 38 nens i 39 adults hi ha pres part del 12 al 15 d’octubre a Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Les famílies, la major part amb nens entre els 5 i els 8 anys, procedien de diferents ciutats i municipis de la demarcació de Tarragona i de la ciutat de Barcelona.

Durant l’experiència, s’han creat obres artístiques en tallers especialitzats i s’han descobert els indrets que van inspirar aquests quatre genis universals, mirant els paisatges amb els seus ulls. El viatge ha transcorregut per Mont-roig del Camp, Reus, Horta de Sant Joan i el Vendrell, i algunes de les famílies participants han fet camp base a l’allotjament Els Prats Village, beach & càmping park.

A la primera jornada, s’ha descobert l’univers de colors mironià, a Mont-roig del Camp. A la platja de la Pixerota, on Miró feia dibuixos a la sorra i acostumava a recollir objectes i elements de la natura per a les seves obres, s’ha realitzat el taller d’art efímer “Estels mironians” i a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca s’han pintat un mural col•lectiu i s’ha creat una escultura basada en l’obra ‘Dona i ocell’. S’ha incorporat l’atzar en el procés creatiu al més pur estil dadaista.

El segon dia ha transcorregut a Reus, la capital del Baix Camp i ciutat natal de Gaudí, on es s’ha realitzat l’activitat 'Observem, escoltem, i toquem amb família al Gaudí Centre' que inclou un taller de trencadís. S’han descobert els personatges i els trets més essencials de la vida de Gaudí a partir de disfresses i fitxes didàctiques repartides per tot el centre.

El tercer dia, Picasso ens ha dut a Horta de Sant Joan, als Parc Natural dels Ports de Tortosa Beseit, on hem viscut una experiència de descoberta de l’entorn natural. En l’activitat 'Jugant a ser Picasso' hem fet l’excursió a la cova de Sant Salvador, amb pícnic inclòs, situada a la Muntanya de Santa Bàrbara. I, en acabar, s’ha instal•lat el nostre taller de pintura cubista al mateix convent de Sant Salvador que tant va pintar Picasso a les seves obres.

S’ha culminat l’aventura al Vendrell a través del violoncelista Pau Casals, qui ja amb 9 anys tenia el seu primer instrument de corda, una carbasseta que van construir el seu pare i Peret, el Barber. A l’activitat 'Sigues músic per un dia' ha tingut lloc una visita dinamitzada al Museu Pau Casals acompanyats del Robert, un músic amic del Mestre, que ha mostrat qui era i perquè estimava tant la música i la seva terra i, en acabar, s’ha conegut de ben a prop el seu millor amic, el violoncel, que els nens han après a tocar.

Després de la gran acollida rebuda pels tallers i propostes d’aquesta primera edició, es preveu organitzar una segona edició per a 2018.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: