Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 96.000 persones han passat enguany per les oficines de Turisme de Salou

S'han gestionat més de 44.000 consultes entre les dues oficines d’informació, la del Xalet Torremar i la de la plaça d’Europa, a més de les comunicacions telefòniques i escrites

Sala d'atenció de l'oficina de turisme del Passeig Jaume I de Salou Sala d'atenció de l'oficina de turisme del Passeig Jaume I de Salou CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Dijous, 16 Novembre 2017 18:50

Les oficines de Turisme de Salou porten acumulades, des de principis d’any i fins a 31 d’octubre, un total de 96.561 visites (47.886 al Xalet Torremar i 48.675 a la plaça Europa). Aquests dos emplaçaments, que pertanyen a la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya, han atès 44.377 consultes (22.756 al Xalet Torremar i 21.621 a la Plaça Europa).

El regidor de Turisme, Benet Presas, ha destacat que “des de les nostres oficines atenem perquè el client estigui ben informat en tot moment de tot allò que pot trobar a Salou”. A més Presas, destaca que “ les noves tecnologies, les pàgines web, les xarxes socials han proliferat i ens resten visitants en busca d’informació, ja que disposem de tota la informació penjada a la xarxa, però sempre hi haurà gent que prefereix el tracte directe amb la persona i nosaltres estem aquí per acollir-los de la millor manera que sabem”.

Del total de consultes ateses a les dues oficines destaca un perfil visitant bàsicament de parelles, que representen un 33,2%; seguits de les famílies amb un 32,3%; persones individuals un 28,2%; els grups un 5,5% i un 0,8% en el cas de guies turístics.

El perfil dels visitants

Pel que fa a la procedència dels visitants que consulten informació a les oficines es desglossen de la següent manera: les consultes locals (de Salou) representen un 4,5% del total; de Catalunya un 10,6%; de la resta de l’estat un 32,4% i d’estranger un 52,5%. I concretament del percentatge total de turisme català (el 10,6%) manté una distribució on un 56,3% prové de Barcelona; un 12,7% de Lleida; un 16,2% de Girona i un 14,8% de Tarragona.

Pel que fa a la procedència dels turistes de Catalunya i de la resta de l’Estat, no hi ha canvis significatius d’un any a l’altre, i es mantenen en la mateixa proporció. Destaquem, no obstant, que de tots aquests turistes nacionals (sense contar Catalunya), els de les comunitats que provenen de Madrid, Aragó i País Basc, comporten un 59,7% del total.

Dels turistes estrangers (52,5%) que han visitat les oficines de Turisme, el major pes prové de consultes de França (48,5%) del total; de Gran Bretanya amb un 22,2%; mentre que de Rússia la xifra es queda amb un 6,2% i d’Alemanya en un 4,8%. Altres consultes a les oficines de mercats internacionals són: Holanda 4,5%; Irlanda 3,4%; Bèlgica 1,5%; entre d’altres.

Les consultes més freqüents

Pel que fa a la informació sol·licitada les principals peticions són per obtenir un plànol o per conèixer una ubicació (29%); saber quines excursions es poden fer (21,1%); activitats i festes (13,6%); transports (9,3%); activitats lúdiques (4,5%) o per saber qüestions relacionades amb les diverses Fonts del municipi (3,4%); entre d’altres prioritats.

Les oficines també han rebut 2.548 trucades on es demanava informació; 446 de les quals han estat realitzades des de l’estranger, i 2.102 des de l’estat Espanyol. Aquestes consultes es responen directament per telèfon o si la persona interessada així ho sol·licita, es respon per escrit. Al marge de les trucades també s’han rebut més de 653 peticions per escrit i s’han enviat 791 sol·licituds d’informació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: