Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Finalitzades les obres de la muralla al tram de la Baixada del Roser

L’objectiu de la restauració de la muralla romana de Tarragona ha estat estabilitzar-la i recuperar el pas de ronda

El tram restaurat de la muralla romana El tram restaurat de la muralla romana MARINA MARTÍNEZ
Patrimoni Marina Martínez
Divendres, 07 abril 2017 12:12

Tarragona finalitza la V fase de les obres de restauració de la muralla de la ciutat situada en el tram de la Baixada del Roser que va des de la porta d’accés al passeig Arqueòlogic fins al Fortí Negre.

El projecte, promogut pel Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l’Ajuntament de Tarragona, ha tingut un cost de 318.875,57 euros. Es tracta de la tercera actuació que s’executa en el tram de muralla de la Baixada del Roser –les anteriors van ser al 2010 i 2011- i ha consistit en el reforç estructural dels murs interns de la muralla per evitar enfonsament, extraient el material de replè que provocava empentes, enriostant la muralla amb una estructura de fusta i substituint el forjat del pas de ronda per evitar l’acció de filtracions de l’aigua de pluja.

A banda, també s’ha consolidat el mur extern de la muralla per assegurar la seva estabilitat i evitar caigudes de material a la via pública, substituint carreus de pedra recuperada i rejuntant amb morter calç part de la muralla. Des del consistori es recorda que el tram de la muralla de la Baixada del Roser patia greus problemes d’estabilitat degut als materials que constitueixen el nucli del monument.

Arran de la intervenció s’han realitzat treballs de control i documentació arqueològica que contribueix a ampliar el coneixement històric de la muralla romana.

Propera fase

La propera fase, referent a la restauració del tram que queda de la Baixada del Roser es té previst iniciar de cara a l’any vinent. La consellera de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria ha recordat que l’objectiu final, com ja es manté en les actuacions previstes al Pla Director de la Muralla, és fer el pas de ronda practicable: “Es tracta d’una feina lenta però continuada”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: