Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un camí de ronda unirà la Vila dels Munts amb les Termes de Mar a Altafulla

L’Ajuntament ha instal·lat, com a un pas més, un panell informatiu en aquests banys romans 

L'alcalde i la regidora de Via Pública i Urbanisme als banys romans d'Altafulla L'alcalde i la regidora de Via Pública i Urbanisme als banys romans d'Altafulla Marina Martínez
Patrimoni Marina Martínez
Dimarts, 11 abril 2017 12:21

L’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) i el Ministeri d’Agricultura, continuen treballant per arribar a aconseguir un camí de ronda que uneixi la Vila dels Munts amb les Termes de Mar.

Aquest projecte, que va començar amb una fase inicial de neteja, ha continuat amb la instal·lació d’un panell informatiu on es dóna la informació detallada d'aquests banys romans. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha remarcat la importància de “dignificar i donar valor a un espai únic en tota la Costa Daurada”.

La següent acció serà esperar a conèixer els pressupostos per part de l’Estat i així continuar amb el treball. Alonso ha calculat que “estaríem parlant d’una inversió d’entre 400.000 o 500.000 euros i ho ha d’aprovar el Ministeri d’Agricultura”. Les tasques de neteja seran continuades –al tractar-se d’una zona oberta-, amb la col·laboració de diversos voluntaris per, en un futur, aconseguir enllaçar el patrimoni amb la costa. De fet, la següent està prevista de cara a l’estiu.

Per la seva part, la regidora de Via Pública i Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, ha destacat que continuaran les excavacions i, per això, “serà també una part de museu”. Alhora ha valorat positivament la instal·lació del panell informatiu perquè d’aquesta manera “la gent se n’adona que aquí hi ha una cosa de valor”.

El projecte

Recordem que aquest projecte es va redactar al 2016 amb l’objectiu de protegir i revalorar aquest espai, seguint els criteris tècnics marcats pel museu. Es dóna la circumstància que els Munts és de les poques vil·les romanes que disposen de termes de mar, un tret característic d’Altafulla que es vol difondre entre el públic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: