Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La restauració del Castell de Vallmoll avança

El ministre de Foment visita la finalització de la tercera fase de les obres de restauració del monument

Imatge d'arxiu del Castell de Vallmoll, a l'inici dels treballs de restauració Imatge d'arxiu del Castell de Vallmoll, a l'inici dels treballs de restauració CARME SUBIRANAS
Patrimoni Redacció Infocamp
Dissabte, 03 Juny 2017 14:47

El ministre de Foment, Iñigo de la Serna, va visitar ahir les obres de la tercera fase de la restauració del Castell de Vallmoll (Alt Camp) ja finalitzades. El Castell de Vallmoll és un monument complex, i la configuració actual és fruit de múltiples superposicions de diferents èpoques constructives. La restauració global del monument persegueix primar la conservació, manteniment i restauració de les restes del castell que han arribat fins als nostres dies.

La intervenció global de restauració del castell ha consistit en la consolidació estructural dels murs existents que conformaven les diferents ales del castell i la restauració de façanes i torres. També s'ha rehabilitat l'ala est, la Torre de l'Homenatge i Sala Gòtica per destinar-la a usos culturals municipals i s'han restaurat i adequat els patis, tant de l'accés al castell com del palau. Finalment, s'ha fet la urbanització exterior del castell i la recuperació de la fossa.

El Ministeri de Foment, a través de la Direcció General d'Arquitectura, Habitatge i Sòl, ha participat de manera significativa en aquesta actuació de rehabilitació patrimonial, finançant a través de Programa de Conservació del Patrimoni Històric-Artístic, 1,5% Cultural, l' realització de les fases III i IV. Les obres de la fase ara conclosa es van iniciar al febrer de 2016 i tenen un cost total de 742.184,54 euros, sent l'aportació del Ministeri de Foment el 75% (556.638,40 €).

Programa d'actuacions del 1,5% cultural i de rehabilitació arquitectònica

El Ministeri de Foment finança un gran nombre d'actuacions d'intervenció en el patrimoni històric espanyol mitjançant l'aportació del 1,5% de la contractació d'obra pública gestionada pel propi Ministeri.El programa de l'1,5% cultural és un dels instruments de l'Estat per garantir la conservació i promoure l'enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic dels municipis. En el marc d'aquest programa, properament es publicarà una nova convocatòria d'ajudes.

D'altra banda, Foment finança diverses actuacions a través del Programa de Rehabilitació del Patrimoni Arquitectònic, que consisteix en el finançament d'obres rellevants de rehabilitació del patrimoni arquitectònic espanyol amb els pressupostos propis del Ministeri. En aquests casos Foment finança les obres i exerceix com a òrgan de contractació de les mateixes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: